ВАР помогна на Венецуела за реми с Перу

Два гола на "инките" бяха отменени в мача, който завърши при резултат 0:0

ВАР помогна на Венецуела за реми с Перу

Отборите на Перу и Венецуела не излъчиха победител в първия си мач от група “А” на Копа Америка. Срещата завърши при резултат 0:0, но “Инките” могат повече да съжаляват, че не стигнаха до победата. Те доминираха почти през всичките 90 минути, като успяха да вкарат два гола, които обаче бяха отменени след намесата на системата ВАР. Голяма заслуга за равенството имаше и вратарят на Венецуела Уилкер Фаринес, който направи поредица от невероятни спасявания и не позволи на нападателите на съперника да го преодолеят.

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на Перу. “Инките” можеха да открият резултата още в 7-ата минута, когато Кристофър Гонзалес прати топката във вратата, но след намесата на ВАР голът не бе зачетен заради засада.

Последваха още няколко възможности за перуанците. В 32-ата минута Уилкер Фаринес отново се отличи с блестяща намеса под рамката  след изстрел на Луис Адвинкула. В 42-ата минута и Паоло Гереро отправи опасен шут от фаул, но отново стражът на Венецуела се намеси решително. Две минути по-късно и Кристиан Куева бе отказан от вратаря след удар отблизо.

Едва в началото на втората част Венецуела също погледна към вратата на съперника. В 47-ата минута Саломон Рондон стреля опасно от фаул, но топката профуча до гредата.

В 66-ата минута ВАР за втори път имаше решаваща намеса в ущърб на Перу. Тимът на Рикардо Гарека отново прати топката в мрежата, този път се разписа Жеферсон Фарфан, но и отново голът не бе зачетен заради засада.

В 75-ата минута ситуацията за Венецуела стана още по-трудна, след като Луис Маго бе изгонен с втори жълт и червен картон.

Последва нова страхона възможност за Перу и ново невероятно спасяване на Фаринес, който изби топката буквално на голлинията, а след това спаси и още един удар отблизо на играч на Перу, макар той да бе в засада. И тук имаше намеса на ВАР, за да се види дали кълбото не е минало зад голилнията, но се оказа, че всичко е наред и гол отново няма.

В 83-ата минута Фарфан стреля с глава отблизо, но покрай вратата.

В крайна сметка двата тима не излъчиха победител и взеха по една точка. Така те делят второто място в групата, където водач е домакинът Бразилия, а на дъното е Боливия с нулев актив.

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

Ал Хилал най-накрая загуби след 34 поредни победи (ВИДЕО)

Те загубиха с 2:4 от Ал Аинв първия полуфинален мач в азиатската Шампионска лига

На 58 години: Ромарио се върна във футбола

За да играе със сина си в клуба, чийто президент е

Отиде си световен шампион с Германия

Вижте кой е той

Меси и Суарес носят победа на Интер Маями (ВИДЕО)

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки