Юлиан Ненов: Берое ще се бори за Купа и тройката

В Мароко разбрах, че не съм Кристияно Роналдо - бърз съм, но не и физически силен, признава крилото

Юлиан Ненов: Берое ще се бори за Купа и тройката
Юлиан Ненов ще играе от новия сезон в Берое. Крилото се загуби за малко в екзотично Мароко, но отново се връща в българския Футбол, за да покаже какво е научил. „Меридиан мач” се срещна с футболиста, който говори за очакванията и амбициите си за новия сезон в български клуб.
 
 
- Юли, колко бързо се случиха нещата с Берое?
 
- Всичко стана светкавично. Когато ми се обадиха, даже още бях в Мароко и чаках да си получа самолетния билет. Много се зарадвах, че ми се обадиха от клуба и ме поканиха. На Берое не се отказва.
 
- Имаше ли намерение да си тръгваш от Мароко?
 
- В началото - не. Чувствах се добре, исках да играя повече време. Когато отидох, треньорът ни беше французин, (б. а. - Юбер Велю). Той разчиташе на мен. През февруари обаче го смениха или той сам си тръгна, не можах да разбера. Дойде мароканец, който е голямо име - Баду Заки. Даже е бил национален треньор. Пусна ме в първите два мача и аз играх много добре, подадох две асистенции. Успокоих се. След това започна да ме оставя резерва и в началото реших, че е нормално. Не съм Кристияно Роналдо все пак. (Смее се). Много мачове обаче ми се събраха без игра и в един момент отидох да говоря с него, защото все пак съм чужденец и съм на 24 години. Да си направя сметката, защото имах още година договор с клуба, но не искам да губя част от най-хубавото ми време като футболист. След този разговор треньорът като че ли ми се разсърди и дори не ме взимаше в групата. А аз бях съвсем добронамерен. Говорих с президента, който е много разбран човек, и се уточнихме, че ще ме пуснат. Въобще в Мароко срещнах много топли хора, добре се отнасяха с мен.
 
- Какви са амбициите ти с Берое?
 
- Отборът е много силен. Мисля, че ще се бори за Купата на България и за място в тройката. Аз винаги съм следял Берое. В края на миналата година играха много силно. Бяха загубили много точки през сезона, много от тях заради липса на концентрация, но в края определено надиграха Левски. Можеше да са по-напред.
 
- Какво мислиш за треньора Александър Томаш?
 
- Познавам го от едва 3-4 дни и е рано да му давам оценки. От това, което виждам обаче, нивото е много високо. Томаш е работохолик. Има изключително високи изисквания.
 
- Ще играеш редом до легендата Мартин Камбуров. Какво означава това за теб?
 
- Дори седя до него в съблекалнята. Всичко, което каже, го попивам като гъба. Мога да кажа, че съм късметлия, защото в Ботев (Враца) играх заедно с Божинов и Домовчийски, а сега с Камбуров. Това е страхотно за развитието ми.
 
- Какви спомени пазиш от Ботев (Враца)?
 
- Много дължа на отбора и града. Аз съм си наполовина оттам, но наистина беше вълнуващо за мен да играя във Враца. Един ден с удоволствие бих се върнал в Ботев.
 
- Игра и в Дунав преди това. Там как се чувстваше?
 
- О, и от Дунав имам само хубави спомени. Три хубави години изкарах в отбора - една в „Б" група и после две в елита. Постигнахме успехи. Бяхме страхотен колектив. Момчетата бяха заедно още от „В" група, в „Б" и аз се присъединих към тях. Дори преди малко говорих по телефона с Веско Великов. Още поддържаме връзка.
 
- Разкажи нещо за Мароко?
 
- Градът, в който аз живях, не е нищо особено в интерес на истината. Но успях да видя Агадир и Танжер при гостуванията и наистина невероятно красиви градове са, направо ти спира дъхът. И то като имаш предвид, че въобще не стигнах до Маракеш и Казабланка, за които се говори, че са още по-красиви.
 
- Има ли хубава атмосфера по стадионите?
 
- Абсолютно. Почти на всички мачове трибуните са пълни. Хората обичат футбола и най-вече националния си отбор, който е много силен.
 
- Какъв е футболът там?
 
- Не толкова техничен, повече на физиката се набляга. Мароканците са бързи, високи. Има много единоборства.
 
- Какво научи ти за себе си?
 
- Разбрах, че трябва да работя повече за физика. Много ценен опит бе за мен. Като скорост бях добре, но понякога отстъпвах в единоборствата. Ще се опитам да подобря това.
 
- Ти си юноша на ЦСКА, имаш ли все още  чувства към този отбор?
 
- Наистина съм юноша, но мина много време. Не бих казал, че имам чувства към отбора. Аз си обичам българския футбол и следя всичко, но съм професионалист и се вълнувам само от моя настоящ отбор.

 

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки