Шеф в БФС разкри истината за екшъна с косовските фенове

"Запалянковци са се опитали да внесат забранени предмети, с които да се наруши обществения ред", заяви ген. Васил Василев

Шеф в БФС разкри истината за екшъна с косовските фенове

Председателят на комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз - ген. Васил Василев, изрази пред Би Ти Ви своите съмнения, че от УЕФА ще затворят частично или напълно националния стадион "Васил Левски" за мача на "лъвовете" срещу Англия през октомври.

От европейската комисия започнаха разследване заради расистки обиди към гостите. Според Василев до най-крайната санкция няма да се стигне, а самият скандал е започнал от косовската агитка, която е опитала да издигне знаме на трета страна.

"По всички стадиони се случват такива неща, когато се играят по-напрегнати мачове. Когато косовските запалянковци дойдоха в България и е трябвало да влязат на стадион "Васил Левски", се е получил сигнал, че те искат да внесат забранени предмети, с които да се наруши обществения ред, най-вече знамена на чужда държава."

"Мачът се проведе съвсем нормално, но в стадиона се е намирал един или няколко представители на една неправителствена организация, която помага на УЕФА и се бори срещу евентуална употреба на расизъм. Делегатът на мача не е записал в доклада си, че е чул такива скандирания, но представителят е заявил на делегата, че такива има. Възможно е да наложат някаква глоба на България, но чак затваряне няма да сe стигне", каза той в предаването "Тази неделя".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки