Атлети от 9 държави идват на "Самарско знаме"

На стадиона под Аязмото атлетите ще мерят сили в 13 дисциплини

Атлети от 9 държави идват на "Самарско знаме"

Водещи атлети от девет държави ще вземат участие в 19-ото издание на Международния лекоатлетически турнир „Самарско знаме” в Стара Загора, съобщи Емилия Драгиева от клуба организатор на престижната проява СКЛА "Берое".

 

Останалите съорганизатори са Община Стара Загора и Българска федерация лека атлетика (БФЛА). Заявки за участие са подали лекоатлети от България, Румъния, Гърция, Беларус, Македония, Сърбия, Шотландия, Турция дори и от Гибралтар.

Турнирът ще се проведе на 15 юни от 17.00 часа на стадион „Берое“, като входа е свободен. 
 
На стадиона под Аязмото атлетите ще мерят сили в 13дисциплини. Гвоздеят на състезанието се очаква да е битката за първото място в скока на височина при мъжете. Там България ще бъде представена от голямата си звезда Тихомир Иванов (231 см),  Константинос Баниотис от Гърция (234 см), Алън Смит от Шотландия (229 см), Андрей Скабейка от Беларус(226см) и румънеца Михай Донисан (231 см). От талантите ни в дисциплината ще стартират Михаил Иванов и Габриел Митов.
 
 
В скока на дължина участие са потвърдили елитните ни атлетки Габриела Петрова и Александра Начева. На 100 м ще стартират най-добрите ни спринтьори начело с Денис Димитров и Инна Ефтимова, както и водещите ни състезатели в средните бягания с изключение на Митко Ценов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки