Сензациите в пресата: Стойчо Младенов на среща с Гриша Ганчев

Трима разтрогват с Локо Пловдив, Лудогорец извадил близо 3 млн. евро за нови

Сензациите в пресата: Стойчо Младенов на среща с Гриша Ганчев

Най-интересните теми от българския печат днес, 18 юни:

 

„Тема спорт”: Стойчо Младенов на среща с Гриша Ганчев

 

Най-успешният треньор на ЦСКА през новия век Стойчо Младенов се е срещнал със силния човек в клуба Гриша Ганчев. Това се е случило преди седмица в офиса на Ганчев. Самият специалист неведнъж призна в свои интервюта през последните 3 години, че поддържа контакт с финансовия благодетел на червените. През ноември миналата година (б.а. - 2018) пък Младенов призна, че през последните 2-3 години е имал разговори с Ганчев. В момента обаче Стойчо има железен договор с казахстанския Кайсар, а и прави добро начало на сезона.  Той е начело на Кайсар от ноември 2016 г.

Младенов се е прибрал в България покрай паузата в казахстанското първенство, което се провежда в цикъл пролет-есен. През първите 2 седмици от юни нямаше никакви мачове. В неделя следобед обаче шампионатът бе подновен, а Стойчо инкасира тежко поражение от лидера Астана с 1:4 в гостуване. Това е един от изключително редките случаи, в които отбор, воден от Младенов, допуска толкова много голове в един мач. Кайсар заема 5-о място, като се бори за тройката и евроучастие. Тимът е на точка от Ордабаси и на две от третия Кайрат. Далеч напред са Астана и Тобол. Интересно е да се отбележи, че Младенов бе избран за треньор №1 на месец май, но започна юни с тежка загуба.

Договорът на Стойчо с Кайсар е до края на 2019 година, като в него има опция за удължаване. Самият Младенов неведнъж заяви, че е въпрос на време да води ЦСКА за 5-и път в кариерата си.

 

„Тема спорт”: Трима разтрогват с Локо Пловдив

 

Локомотив Пловдив ще се раздели с трима футболисти. Клубът възнамерява да прекрати договорите на Николай Георгиев, Димитър Законов и Петър Главчев, съобщи plovdiv-derby.com. Те минаха през всички детско-юношески формации на черно-белите, бяха викани и в първия тим. Треньорът Бруно Акрапович обаче реши да се откаже от услугите им. Димитър Законов и Петър Главчев дори са с отбора на подготвителния лагер в Боровец и Говедарци. Явно обаче те не успяват да впечатлят достатъчно босненския специалист.

 

„Тема спорт”: Лудогорец извадил близо 3 млн. евро за нови

 

Лудогорец вече е похарчил близо 3 милиона евро за лятната си селекция. До този момент клубът привлече трима футболисти - десния бек Жордан Икоко (25 г.) от Гинган, лявото крило Мавис Чибота (23 г.) от Бней Йехуда u плеймекъра Дан Битон (23 г.) от Ашдод. Най-скъп според публикациите в чуждата преса е Битон -1,25 млн. евро. За Икоко парите могат да достигнат 1 милион евро, като според "Екип" в тази сума влизат и определени бонуси по договора между Лудогорец и Гинган. За Чибота пък се появи информация, че струва на зелените около 800 000 евро.

Тенденцията в лятната селекция показва, че разградчани мислят за бъдещето и искат да освежат тима на три ключови позиции. Това обаче далеч не означава, че новите автоматично ще получат титулярно място. Икоко ще се бори с конкуренцията на Сисиньо, макар че не е изключено бразилецът да бъде продаден. Разградчани имат и трета опция за десния бек в лицето на Манолев. Чибота на този етап се очертава с по-големи шансове да се утвърди сред стартовите 11, тъй като конкуренцията по фланговете не е голяма - Лукоки и Вандерсон. И двамата обаче имаха доста колебания във формата през изминалия сезон. Дан Битон пък ще спори за място в състава с Марселиньо.

Прави впечатление, че разградчани са сключили дългосрочни договори с новите си попълнения. Агентът на Битон обяви, че контрактът му с Лудогорец е за 4 години. Чибота и Икоко пък са парафирали за по 3 сезона. Битон и Чибота имат общ мениджър - Дуду Дахан, който е сред най-популярните имена в Израел. Зелените на този етап са привлекли два пъти по-малко футболисти от ЦСКА, но пък селекцията им е доста по-скъпа. Новите в Лудогорец до края на август ще се увеличат с поне още двама, като за единия от тях в момента текат финални преговори. Става въпрос за футболист, играл за последно в Холандия.

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки