България стартира срещу Сърбия в последния турнир от Лигата на нациите

Националките 6 години без успех над Сърбия

България стартира срещу Сърбия в последния турнир от Лигата на нациите
Женският ни национален отбор ще изиграе тази седмица последните си мачове в Лигата на нациите. Лъвиците нямат шанс да се спасят и догодина няма да са част от елитния турнир.
 
Съставът на Иван Петков гостува в Нингбо на домакините от Китай, като ще мери сили още със световния шампион Сърбия и Германия. Балансът срещу западните ни съседи и азиатките е катастрофален.
 
Нашите имат 4 победи от 14 мача със сръбкините, като за последно са играли на Европейските игри през 2015-а, когато губят с 0:3 гейма. Всъщност последният успех на волейболистките ни над западните ни съседки датира от 2013 г., когато те бият на Европейското първенство с 3:2 гейма.
 
Домакините от Китай пък се радват на 6 успеха от 8 мача и вече 45 години не знаят що е то загуба. Единствено с Германия имаме позитивен баланс - 6 победи и 5 поражения, но не сме ликували над този опонент от 17 години...
 
Междувременно момичетата на Иван Петков получиха две радостни новини в Нингбо. Първо - багажът на всички националки, който се оказа, че не е пристигнал с тях с полета до Шанхай, бе намерен и доставен след първото занимание, за което от щаба бързо подсигуриха тренировъчна екипировка. 
 
След това бе избегната и последната изключително неприятна и изтощителна част от пътуванията по света - над 20-часов престой на летището в Шанхай по обратния път към България. По предварителния график спрямо полетите от Нингбо, националките трябваше да излетят от там, след което да имат над 20 часа престой в Шанхай.
 
Благодарение на Българската федерация по волейбол и лично на президента Данчо Лазаров, колегите му от Китайската волейболна федерация се ангажираха да уредят транспортиране с автобус от Нингбо до Шанхай. Така се избягва изключителното неудобство заради полетното разписание да се наложи огромното чакане. Момичетата ще могат да останат по-дълго в Нингбо и да стигнат преди полета си от Шанхай.

 

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки