ИЗВЪНРЕДНО: 35 бона заплата за ирландец в ЦСКА

В Плимут Кери получава по 3000 паунда на седмица

ИЗВЪНРЕДНО: 35 бона заплата за ирландец в ЦСКА
Солидна заплата в порядъка на 35 000 лева ще получава новото попълнение на ЦСКА Греъм Кери, разкриват източници от Борисовата градина.
 
„Червените" се пребориха за подписа на 30-годишния ирландец в конкуренцията на досегашния му тим Плимут, други английски и шотландски отбори. От „Армията" изкушават Кери с малко по-висока заплата от тази, която получава в английската Лига 1.
 
До момента той е прибирал по 3000 паунда на седмица (б.а. - равнява се на около 30 хил. лева на месец) и е най-добре платеният футболист на Плимут. От английския клуб дори са направили оферта за продължаването на договора му с по-добро заплащане, но Кери решава да приеме предизвикателството ЦСКА. 
 
Основната причина е, че Плимут изпадна в Лига 2 този сезон и няма особени перспективи за бързо завръщане в по-горното ниво. Така в крайна сметка той се озова в София като свободен агент.
 
На „Армията" възлагат големи надежди на Кери, който за четири години се превръща в истинска легенда на Плимут и любимец на фенове и медии. Ирландецът има страхотен ляв крак и е майстор в изпълнението на статични положения - корнери, дузпи, фаулове. Силният му крак е левият, а повечето му голове идват след красиви изпълнения извън наказателното поле. За четири години в Плимут халфът има 197 мача със забележителните 49 гола и 58 асистенции. 
 
В Англия съжаляват за решението на Кери да заиграе в България. 
 
„Години наред той разпиляваше защитите на съперниците - пишат за него на Острова. - Беше известен като футболист, способен да спечели мач с едно брилянтно отиграване. Той напуска в посока България не просто като легенда на отбора, а като един от най-добрите в цялата история на клуба."

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки