Любимец на сектор Г: ЦСКА ме продаде против волята ми

Заявиха ми, че или отивам в Металург или няма да играя повече, разкри Нелсън

Любимец на сектор Г: ЦСКА ме продаде против волята ми
Холандското крило Грегъри Нелсън имаше кратък, но изключително ползотворен период в ЦСКА и за почти отрицателно време се превърна в любимец на феновете.
 
Той е един от играчите от Ниската земя, който обича да обикаля света с различни клубове и това предизвика интереса към него на авторитетното издание Voetbal Zone.
 
В интервюто си той си спомни за престоя си в различните точки на света - България, Украйна, Казахстан, Бахрейн, Индия и къде ли не, като отдели специално внимание на периода си на "Армията". Той дойде през 2010 г. само на 22 години и за първи път излезе от родината си, а 18 месеца по-късно беше продаден на Металург Донецк. И, оказва се, не по собствена воля. 
 
"Отидох в ЦСКА от Розендаал. Изборът ми беше лесен, защото можех с този отбор да се боря и за титлата, и в Лига Европа. Нещо повече, тогава в ЦСКА ми плащаха в пъти повече, отколкото в Холандия. Така че тази стъпка не беше трудна за предприемане.
 
Изкарах 18 месеца там, когато по време на зимната пауза получих обаждане от шефовете. Те ми казаха: "Металург Донецк те иска, можеш да отидеш да играеш в Холандия".
 
Аз им отговорих: "Никъде не искам да ходя. Харесва ми тук, първи сме, борим се за титлата". Но шефовете ми казаха, че ако не отида в Металург, няма да играя повече. И в резултат напуснах против волята си", споделя Нелсън. 
 
Това не е единственият му досег с България. Години по-късно той игра за кратко в Ботев, а през 2017 г. се подвизаваше в Индия, като съперник на терена му е Димитър Бербатов. И офанзивният футболист разкри как е протекла срещата му с бившата звезда на Манчестър Юнайтед. 
 
"Когато Бербатов играеше в Керала Бластърс, чувах истории как само отишъл в Индия заради парите. Преди мача ни с неговия отбор отидох при него и си поговорихме приятелски. Заговорих го на български, след като си спомних няколко думи от престоя ми в страната. Той беше много учуден, но и приятно изненадан", споделя с усмивка Грегъри Нелсън.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки