Венецуела и ВАР спряха Бразилия на Копа Америка (ВИДЕО)

Двата тима завършиха наравно 0:0

Венецуела и ВАР спряха Бразилия на Копа Америка (ВИДЕО)

Домакинът на Копа Америка Бразилия не успя да стигне до успеха пред препълнените трибуни в град Салвадор срещу един от аутсайдерите на турнира Венецуела.

Двата тима завършиха наравно 0:0, а огромна роля за този резултат изигра системата ВАР.

Цели три гола на "селесао" не бяха зачетени заради намесата на видео асистент-реферите, а веднъж и претенции за дузпа на домакините не бяха уважени. Така фаворитът в надпреварата не успя да натрупа пълен актив след първите два кръга груповата фаза, но едва ли продължаването напред е поставено под въпрос.

Още от самото начало петкратните световни шампиони наложиха масиран натиск. Давид Нерес и Роберто Фирмино направиха сериозни пропуски, а в 16-та минута Ричарлисон беше близо до откриването на резултата, но вратарят на съперника изби.

Саломон Рондон имаше първия шанс за Венецуела в 19-та минута, но мощният му удар с глава мина на сантиметри от гредата. Така нулевото статукво се запази. За първи път "златистите" пратиха топката в мрежата в 39-та минута чрез Роберто Фирмино, но попадението беше отменено заради нарушение на футболиста на Ливърпул.

Венецуелците отвърнаха с една от редките си възможности точно преди почивката, когато Джон Мурийо опита да изведе Саломон Рондон на стрелкова позиция, но точно преди това да се случи вратарят Алисон пресече опасността. Така полувремето приключи при 0:0. 

Малко след подновяването на играта бразилците поискаха дузпа, но реферът не посочи бялата точка. Той се посъветва с ВАР и потвърди решението си, че няма нарушение в полза на домакините на турнира и играта продължи. 

Час след началото на мача "селесао" вкара гол чрез Габриел Жезус, който отблизо засече топката в мрежата след подаване на Фирмино. След преглед с ВАР обаче реферът реши да отмени попадението заради засада на играча на Ман Сити. 

Бразилия продължи да натиска до края на мача и редуваше положение след положение. Артур, Фирмино, Филипе Коутиньо и Евертон заредиха пропуск след пропуск. И така се стигна до 87-та минута, когато ВАР отново отне бразилската радост от гола. 

Тогава Коутиньо вкара, но след дълго преглеждане на ситуацията с ВАР, реферът видя игра с ръка на Роберто Фирмино преди попадението и не го зачете. Тези постоянни прегледи на ситуациите с ВАР доведоха до дълго продължение, в чиито заключителни моменти бразилците все пак можеха да стигнат до успеха. 
 
В 100-та минута Фернандиньо засече опасно с глава едно центриране, но топката мина буквално на няколко сантиметра от лявата греда. Габриел Жезус също не успя да засече и така мачът завърши при нулево равенство, пише Гонг.

Така след тази развръзка Бразилия събра 4 точки от два мача, с колкото е и другият лидер в групата Перу, победил Боливия с 3:1. Венецуела е на трето място с две точки след второто си нулево равенство в турнира, а Боливия е на дъното без актив.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки