Лечков: Не е наше задължение да създаваме звездно поколение

"Всеки клуб си мисли, че неговият футбол е най-правилен", заяви вицепрезидентът на БФС

Лечков: Не е наше задължение да създаваме звездно поколение

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз - Йордан Лечков, заяви в студиото на "Тази сутрин", че не централата, а клубовете имат задължение да създават нови футболни таланти, а от БФС са предоставили най-добрите условия те да участват в националния отбор.

"Дали сме тази възможност на треньорите да правят избор. Друг е въпросът какво разполагат. Не е наше задължение да създадем такова поколение. Аз имам двама сина, не са футболисти, не съм успял. Това, че ние сме успели в живота и футбола, не трябва да носим такъв негатив, ако някъде нещо куца. Създали сме условия на тези млади хора да бъдат в националния отбор. Те са подсигурени, аз мога да говоря в тази посока. Всичко друго - успехите, трудът и потта, се кове в клубните отбори. Ако критикуваме, трябва да е конструктивно и да посочваме къде са нещата. Имаше преди спортни интернати, сега са закрити. Прекалено много искате от нас. Име голям отлив на деца, физкултура не се играе... Старая се да посоча от къде трябва да се почне - от училище, от физическото, после клубовете", заяви Лечков.

"Аз съм на обществена длъжност в БФС, пари не получавам и не трябва да давам обяснения. Всеки си има някакви ангажименти. Ние сме отговорни за условията за тези момчета. Имате ли някакви забележки към организацията? Хотели, самолети, провеждания на състезания, мероприятия? Това е ролята на БФС. На клубно ниво трябва да се сяда на една маса. Предоставили сме на всички български клубове програмата на "Аякс". Знаете ли колко се използва? 5%! Клубовете не искат, всеки си мисли, че неговият футбол е най-правилен. Ние не сме задължени да правим това като Футболен съюз", добави той.

Лечков не пожела да коментира начина, по който президентът на БФС Борислав Михайлов си тръгна след загубата от Косово - с джип през лекоатлетическата писта на националния стадион "Васил Левски".

"Ние сме играли на запад и знаем. Познавате ли президента на футболния съюз на Германия? Искаме в едната посока да приличаме на европейците, в другата казваме - ние сме в България. Не говорим за футбол, а за лични неща. Така е решил. Не съм негов говорител", допълни той.

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки