Тимът на Аржентина отново посредствен на Копа Америка

Меси и компания остават последни в групата си

Тимът на Аржентина отново посредствен на Копа Америка
Отборът на Аржентина изигра нов посредствен двубой на Копа Америка. Този път отборът на селекционера Лионел Скалони не загуби, но стигна само до равенството срещу Парагвай във втория си мач от Група B на надпреварата, която се провежда в Бразилия.
 
Лионел Меси и компания направиха 1:1, като именно нападателят на Барселона осигури точката на своите, отбелязвайки дузпа в 57-ата минута. Вратарят на „гаучосите” Франко Армани също има сериозна заслуга за равенството, след като спаси 11-метров наказателен удар няколко минути след изравняването на резултата в мача.
 
Двубоят на стадион „Минейрао” в Бело Оризонте бе със сериозен залог и за двата тима, имайки се предвид колебливия старт и за двата състава в първия кръг от груповата фаза. Парагвай направи 2:2 с Катар, докато Аржентина допусна поражение с 0:2 от Колумбия. Напрежението явно си каза думата и зрителите не успяха да се насладят на истинско зрелище.
 
Мачът започна доста нервно, като в първите минути нито един от тимовете не успя да упражни натиск и да постигне териториален превес. Двата отбора действаха припряно и водиха играта  предимно в централната част на терена, където преобладаваха нарушенията.
 
Постепенно футболистите на Парагвай намериха своя ритъм и започнаха по-често да гледат към вратата на своя противник. След няколко добри атаки на „гуараните” и колеблива игра в отбрана за Аржентина, Парагвай бе тимът, който успя да поведе в резултата. Това се случи в 37-ата минута, когато Ричард Санчес откри. След атака отляво топката бе центрирана в наказателното поле, където Санчес не срещна трудности да я насочи в мрежата.
 
 
Окрилени от попадението си, футболистите на Парагвай бяха близо и до втори гол до края на първата част, но този път късметът покри аржентинците.
 
На почивката в игра за Аржентина се появи Серхио Агуеро, което даде своя резултат в играта на „гаучосите”. Пет минути след подновяването на играта Мартинес удари гредата, а при добавката на Меси, вратарят на Парагвай се отличи с блестяща намеса. Когато всички очакваха да бъде изпълнен корнера обаче, реферът Вилмар Сампайо разпореди да преразгледа ситуацията с VAR, при което се оказа, че при удара на Мартинес топката е докоснала ръката на Иван Пирис, а това бе достатъчен повод да посочи бялата точка. Зад топката застана Лионел Меси, който не сгреши и изравни за 1:1.
 
В 62-ата минута Николас Отаменди извърши наивно нарушение срещу Гонзалес в наказателното поле, а реферът не се поколеба да отсъди дузпа в полза на Парагвай. Потърпевшият обаче сгреши при изпълнението на наказателния удар и стражът на Аржентина успя да спаси изстрела му.
 
 
Въпреки 7-минутното продължение в срещата заради суетенето при дузпата на Аржентина, „гаучосите” така и не намериха верния път към втория гол в срещата и двубоят приключи без победител.
 
Така съставът на Лионел Скалони остава последен в своята група след изиграването на два мача. Аржентина има 1 точка, колкото има и състава на Катар. Първите две позиции са за Колумбия и Парагвай, съответно с шест и две точки.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки