Салпаров: Мачовете в Пловдив ще са генерална репетиция за олимпийската квалификация

Либерото, Ники Николов и Виктор Йосифов на линия за последната седмица от Лигата на нациите

Салпаров: Мачовете в Пловдив ще са генерална репетиция за олимпийската квалификация
Тримата най-опитни волейболисти в националния ни отбор - Теодор Салпаров, Виктор Йосифов и Николай Николов ще се завърнат в игра за последната седмица от Лигата на нациите.
 
Те ще влязат в списъка на Силвано Пранди за двубоите в Пловдив, които ще се проведат следващата седмица. В зала "Колодрума" ще пристигнат съставите на Иран, Сърбия и САЩ, като с тези битки ще бъде сложено край на участието на трикольорите във второто издание на комерсиалната надпревара.
 
Салпаров заяви пред Bgvolleyball.com, че той и останалите, които тренират индивидуално в София, очакват тежки мачове следващата седмица.
 
"Всички, които не сме на турнирите от Лигата на нациите, тренираме. Може да се каже, че за този период, в който не пътувах, презаредих батериите, защото на моята възраст имам нужда от това. Здравословно може да се каже, че съм добре, обаждат се някои болежки и стари травми, но това е нормално.
 
Очаква се Силвано Пранди да събере всички най-опитни състезатели за турнира в Пловдив, ще се присъединят и Виктор Йосифов, и Ники Николов. Надявам се в последната седмица да покажем ниво и боеспособност пред родна публика. Никой не се и съмнява, че ни очакват трудни и тежки битки.
 
Въпреки че се събираме опитните състезатели, не трябва да има прекалено големи очаквания, независимо че сме домакини. Да, излизаме да се борим за победи и ще направим всичко възможно да се представим на ниво. Но основното е да видим как ще стоим на игрището. Да усетим играта, да възвърнем синхрона и взаимодействията помежду си.
 
Тези три мача са много важни за нас. Те ще бъдат една генерална репетиция за предстоящата олимпийска квалификация във Варна. Двубоите ще бъдат част от подготовката и излизаме да направим всичко възможно за успех", коментира Салпаров.
 
Той допълни, че е нормално в момента отборът ни да показва колебливи игри в Лигата на нациите, и е убеден, че България няма да загуби мястото си в елитния турнир. 
 
"Става преход между поколенията. Влизат млади състезатели. Дава се шанс на играчи с по-малко опит или такива, които сега дебютират с националния отбор. Всички други страни правят същото в момента, дават почивка на опитните и залагат на нови състезатели.
 
Да, загубите са неприятни, но това е пътят, който трябва да се извърви. Само в такива истински битки и трудни мачове се трупа опит. Само така се постига израстване", каза още 35-годишното либеро.

 

Девойките на Варна ДКС продължават напред

Вижте подробности

Чивитанова и Александър Николов продължават битката в Италия

Верона на Радостин Стойчев отпадна в четвъртфиналите

Левски спечели волейболното дерби с ЦСКА след драма с пет гейма (ВИДЕО)

"Сините" триумфирха с 3:2 гейма

Дея спорт завърши с победа редовния сезон при жените

Останалите 3 мача от кръга са в петък

ОБЗОР: Берое удари Левски, ЦСКА с успех в НВЛ

Пирин (Разлог) изненадващо би Дея спорт в Бургас – резултати и класиране

Кметът на Добрич се срещна с президента на БФ Волейбол Любо Ганев

Вижте подробности

Пирин Разлог не се затрудно срещу ЦСКА

Победа с 3:1 в Разлог прати домакините на седмото място

България отново приема важно събитие на Европейската волейболна централа

Вижте какво е то

Мартин Стоев за националния тим: Проблемът не са парите

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки