Счупен нос няма да спре Ивет Горанова за Минск

Положително сме настроени и ще се борим за медалите, заяви треньорът Ангел Ленков

Счупен нос няма да спре Ивет Горанова за Минск
Най-добрата българска каратека Ивет Горанова ще се бие със счупен нос на Европейските олимпийски игри в Минск. 19-годишната сензация заминава следващата седмица за Беларус. Нейните мачове на татамито ще се проведат на 27 и 28 юни.
 
“Ивет счупи носа си на 17 май в Турция, разкри нейният личен треньор Ангел Ленков пред “България днес”. - Участвахме на турнир от серия “А”. Тя беше в супер форма. Победи три съпернички, а на осминафинала се изправи срещу лидерката в олимпийската ранглиста. Беше изритана в носа. Възстанови се добре. Тази травма няма как да я спре.”
 
Бронзовата медалистка от последните световно и европейско първенства ще се бие в Минск със седемте най-добри каратеки на Стария континент в нейната категория до 55 кг. Силен резултат ще увеличи значително шансовете за спечелване на олимпийска квота.
 
“Положително сме настроени и ще се борим за медалите. Познаваме противничките. Ивет е играла с тях и ги е побеждавала”, допълни Ленков. 
 
Плевенчанката ще има много тежък календар до края на годината. Тя ще гони една от десетте олимпийски квоти за нейната категория.
 
“След Европейските игра в Минск планираме възстановяване и тренировъчен лагер през следващите два месеца. Септември ще имаме турнир в Токио, а след това още един в Москва. Ивет ще участва на световното първенство за девойки до 21 г. Има и още един голям турнир от Премиер лигата в Мадрид. През този период ще направим и 2-3 лагера в чужбина”, каза още треньорът на Горанова.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки