Барти надви Винъс Уилямс

В първия сет Барти обърна резултата от 1:4 до 6:4, а във втората част поведе с 3:1 и не изпусна контрола върху развоя на мача

Барти надви Винъс Уилямс

Шампионката на “Ролан Гарос” Ашли Барти направи нова голяма крачка към първото място в световната ранглиста.

 

Австралийката записа днес 10-а поредна победа, като надигра на 1/4-финалите бившата №1 в света и носителка на 7 титли от “Големия шлем” Винъс Уилямс с 6:4, 6:3 на турнира в Бирмингам. 

 
Заемащата второ място в ранглистата на WTA австралийка се справи с 39-годишната американка за 85 минути и вече е само на две победи от върха. За да свали японката Наоми Осака от първото място, Барти трябва да спечели титлата в Бирмингам.
 
В първия сет Барти обърна резултата от 1:4 до 6:4, а във втората част поведе с 3:1 и не изпусна контрола върху развоя на мача.
 
Австралийката ще спори за място на финала с двукратната финалистка в турнира Барбора Стрицова. Чехкинята не даде шанс на сънародничката си Кристина Плишкова и я победи с 6:2, 6:4. Квалификантката Плишкова надви в основната схема първата ракета на България Виктория Томова, а след това и сестра си Каролина.
 
Напред продължава и намиращата се в отлична форма хърватка Петра Мартич, която надделя с 6:7 (4), 7:5, 6:1 над Альона Остапенко (Латвия). Мартич направи невероятен обрат, след като губеше с 0:4 във втория сет, а в десетия гейм спаси 5 мачбола, преди да се пребори за втората част и да откаже противничката си в третата. Мартич чака на полуфиналите Юлия Гьоргес (Германия) или Юлия Путинцева (Казахстан).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки