Олимпийският шампион не даде шанс на България в Лигата на нациите (ВИДЕО)

Волейболистите ни се бориха, но загубиха с 1:3 гейма

Олимпийският шампион не даде шанс на България в Лигата на нациите (ВИДЕО)
Волейболистите от националния отбор на България допуснаха трета поредна и общо 7-а загуба в Лигата на нациите. Момчетата на Силвано Пранди се бореха много, но взеха само гейм на олимпийския шампион Бразилия и отстъпиха с 1:3 (20:25, 25:21, 19:25, 14:25) в първия си мач в Група 16 от 4-ия уикенд в Лигата, игран тази нощ в пълната с над 3600 зрители зала "Аецин Токантинс" в Куяба.
 
Така българските "лъвове" остават на 12-о място във временното общо класиране с 3 победи, 7 загуби и 8 точки. Бразилия пък е на втора позиция с 9 победи, 1 загуба и 25 точки. Утре, 23 юни, България ще играе срещу Русия, която по-рано тази нощ надигра Германия с 3:1 гейма, докато олимпийските шампиони ще спорят с Бундестима. Срещите са съответно от 00,00 ч. и 03,00 часа българско време.
 
В началото на първия гейм играта беше напълно равностойна до 6:6, след което България поведе с 8:6 след силна атака на Цветан Соколов и ас на разпределителя Георги Сеганов. "Селесао" успя да изравни при 9:9 след грешка от сервис на Мартин Атанасов и мощна контраа от втора линия на Уолъс Де Соуса. Олимпийските шампиони дори дръпнаха с 11:9 след два силни аса на Рикардо Лукарели. Въпреки тайм-аута за Силвано Пранди, разликата нарасна до 13:10 след контра през центъра на Лукаш Сааткамп, а след това на 15:11 след отличен блок на Уолъс. Второто техническо прекъсване пък дойде при 16:12 за Бразилия след грешка от сервис на Розалин Пенчев. Играта продължи точка за точка до 20:16, след което преднината на домакините стана до 23:17. В крайна сметка Бразилия спокойно взе гейма при 25:20 след успешна атака на Лукарели.
 
 
България дръпна и на старта на втората част с 5:2 след две грешки на бразилците и ас на Розалин Пенчев. Независимо от прекъсването за селекционера на "Селесао" Ренан Дал Зото, разликата в полза на "лъвовете" стана 8:4 след атака в аут на Уолъс Де Соуса. Играта отново продължи точка за точка до 12:8 благодарение на отличната българска блокада. Втората техническа пауза пък дойде при 16:12 след атака през центъра на Светослав Гоцев. При последвалото разиграване и спорна ситуация при мрежата, точката бе дадена за Бразилия, но въпреки това разликата набъбна до 19:13 след ас на Мартин Атанасов и страхотна блокада на Розалин Пенчев. Последваха силни минути за Рикардо Лукарели, след което домакините намалиха пасива си до 19:16. След прекъсването за Силвано Пранди, последва контра на Маурисио Боржеш, който влезе в игра по-рано през гейма, и мощна атака през центъра на другата резерва Маурисио Соуса и 19:18. България успя да удържи предимството си до 23:21 след блок-аут на Цецо Соколов, след което последваха две успешни блокади на Гоцев и 25:21.
 
В началото на третия гейм Бразилия бързо поведе с 3:0, а след това и с 8:4 след атака в аут на Цецо Соколов. Играта продължи равностойно и точка за точка до 13:9, след което последва атака и ас на Розалин Пенчев за 13:11. Нова игра точка за точка и 16:13 за "Селесао" след успешна атака на Рикардо Лукарели. Постепенно преднината на олимпийските шампиони нарасна до 22:17 след ас на Йоанди Леал, което накара Силвано Пранди да вземе тайм-аут. Независимо от това, Бразилия без проблеми спечели гейма с 25:19 след атака в аут на Мартин Атанасов и поведе с 2:1. А междувременно при резултат 23:19 дебют за България направи Радослав Парапунов.
 
 
Четвъртата част тръгна с атака и блокада на Йоанди Леал и 2:0 за Бразилия. Разликата нарасна до 6:2 след грешка в атака на Цецо Соколов и технично отиграване на Уолъс Де Соуса. Въпреки тайм-аута за Силвано Пранди, преднината на "Селесао" стана 8:3 след ас на Лукаш Сааткамп. Резултатът стана 14:7 след блокада на Лукаш Сааткамп срещу Цецо Соколов и контраатака на Лукарели. Второто техническо прекъсване пък дойде при 16:9 за бразилците след блок-аут на Леал. При резултат 18:10 дебют за българския тим направи и Пламен Шекерджиев, който веднага направи успешна атака. Бразилия запази предимството си до 20:11 след блок-аут наа Лукарели, след което спечели гейма с разгромното 25:14 след нова мощна атака и силен ас на Лукарели, а с това и мача с 3:1.
 
Най-резултатни за българския тим бяха Цветан Соколов (48% ефективност в атака) и Розалин Пенчев (2 блока, 3 аса и 32% ефективност в атака) със съответно 14 и 12 точки.
 
За "Селесао" Йоанди Леал заби 15 точки (2 блока, 2 аса и 85% ефективност в атака) за победата. Рикардо Лукарели (3 аса и 53% ефективност в атака) и Уолъс Де Соуса (3 блока и 43% ефективност в атака) добавиха 13 и 12 точки за успеха.

 

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки