Салах и компания тръгнаха с победа в Купата на африканските нации

Звездата на Ливърпул пропусна да се разпише на два пъти

Салах и компания тръгнаха с победа в Купата на африканските нации
Домакинът Египет започна с победа участието си на Купата на африканските нации. “Фараоните” се наложиха с минималното 1:0 срещу Зимбабве в откриващия мач на турнира, който се игра в Кайро. Победата за домакините донесе Трезеге, който се разписа във вратата на съперника в 41-ата минута на двубоя.
 
Мачът започна със страхотна възможност за Египет. Още във 2-ата минута Маруан Мосен засече отблизо едно центриране и вратарят Едмор Сибанда трябваше да показва блестящ рефлекс. След това и Абдалах Саид стреля над вратата в 12-ата минута.
 
Зимбабве пък отговори с отлична възможност пред Хама Билиад, който бе намерен в пеналта, но ударът му бе спасен от стража на съперника.
 
В 41-ата минута домакините стигнаха до откриване на резултата. Трезеге напредна по лявото крило и направи двойно подаване с Айман Ашраф, след което нахлу на скорост в наказателното поле и със страхотен шут заби топката във вратата за 1:0.
 
В 44-ата минута шанс се откри и пред Мохамед Салах, който обаче не успя да се разпише.
 
Второто полувреме “Фараоните” продължиха да атакуват по-опасно. В 50-ата минута силен удар на Трезеге бе отразен от вратаря. След това в 66-ата минута Салах бе изведен на прекрасна позиция в пеналта, но отново не успя да преодолее Сибанда. Звездата на Ливърпул се отличи и с още един пропуск в 88-ата минута, когато излезе очи в очи с вратаря, но не успя да го преодолее.
 
В ответната атака Зимбабве можеше да развали празника на домакините, но Еванс Русике отблизо с глава стреля над напречната греда.
 
Така Египет взе първите си три точки в група “А”, докато Зимбабве остава с нулев актив и ще трябва да се мобилизира в следващите два мача, ако иска да продължи напред в турнира.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки