Чили на четвъртфинал след втора победа на Копа Америка

Санчес донесе успеха на тима си

Чили на четвъртфинал след втора победа на Копа Америка
Тимът на Чили продължава с победите на турнира Копа Америка. Момчетата на Рейналдо Руеда записаха втора победа в група С на надпреварата, след като победиха Еквадор с 2:1 и по този начин си осигуриха място на 1/4-финалите на турнира.
 
Това се случи и благодарение на хикса, който завъртяха тимовете на Уругвай и Япония, които завъртяха 2:2.
 
Чили съумя да открие резултата още в 8-ата минута, когато Хосе Фуенсалида се разписа, но Енер Валенсия изравни от дузпа в 26-ата минута. Победният гол реализира Алексис Санчес, който беше точен в 51-ата минута.
 
Още в началните минути Чили съумя да открие резултата, след като в 8-ата минута при центриране от корнер удар с глава на Пулгар бе блокиран от защитник, но топката попадна във Фуенсалида, който от движение я насочи във вратата за 1:0.
 
В 26-ата минута се стигна до изравняването, след като Мендес се откъсна в наказателното поле и беше спънат от вратаря, а съдията посочи бялата точка. Енер Валенсия застана зад топката и реализира за 1:1.
 
През втората част Чили стигна до успеха. Карлос Арангис центрира почти от аутлинията и намери непокрития Алексис Санчес, който матира стража на съперника за 2:1.
 
Еквадор пък завърши мача в намален състав, след като в 90-ата минута Габриел Ахилер бе изгонен.
 
С тази победа Чили води в групата с пълен актив от 6 точки. Еквадор пък допусна втора загуба и е на последната позиция с 0 точки. Уругвай е на 2-ото място с 4 точки, а японците са трети с 1. В последните мачове Чили и Уругвай трябва да определят победителя от групата в директен спор помежду си, а Япония играе с Еквадор.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки