Фиорентина стартира преговори за Балотели

Ексцентричният нападател е свободен агент това лято

Фиорентина стартира преговори за Балотели

Фиорентина стартира преговори с италианския национал Марио Балотели, който в началото на следващия месец ще стане свободен агент. „Виолетовите” няма да са единственият тим от Серия А, който ще изкуши Супер Марио, като разговори по привличането му е започнал и Парма.

Нападателят ще навърши 29 години през август и ще търси следващото предизвикателство в кариерата си след 6-месечен престой в Олимпик Марсилия. За „финикийците” той се отчете с 8 гола в 15 мача.

Завръщане в Италия определено попада в сметките на Балотели, който не се е подвизавал в родината от юни 2016. Тогава приключи неговия наем от Ливърпул в Милан.

Сега „СпортМедиясет” твърди, че във Фиорентина е дадена „зелена светлина” за сделката както от новия собственик  Роко Комисо, така и от треньора Винченцо Монтела. Големият проблем пред „виолетовите” ще бъде предпочитаната от Балотели заплата. Играчът настоява да получава по 4 милиона евро на година, а това към този момент сериозно възпира и Парма.

„Дуковете” въпреки всичко не се отказват и дори са провели друга среща с агентите на Балотели. На този етап обаче шансовете им за успех в начинанието изглеждат по-ниски в сравнение тези на Фиорентина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки