СТРАХОТНО! България обърна Германия в последния си мач в Бразилия (ВИДЕО)

Драма и пет гейма донесоха успеха на волейболистите

СТРАХОТНО! България обърна Германия в последния си мач в Бразилия (ВИДЕО)
Волейболните ни национали записаха победа в последния си мач от Лигата на нациите в Куяба (Бразилия). Така българите прекъснаха черната си серия от 4 поредни загуби в турнира.
 
Момчетата на Силвано Пранди се пребориха за пълен обрат и от 0:2 стигнаха до крайното 3:2 (26:28, 18:25, 25:23, 25:19, 15:10) срещу Германия в мач, игран тази нощ в пред около 4000 зрители зала "Аецин Токантинс".
 
Така "лъвовете" продължават да са на 12-о място във временното общо класиране с 4 победи, 8 загуби и 10 точки. 
 
В последния, 5-и уикенд, от груповата фаза на Лигата, България ще бъде домакин на турнира за двубоите от Група 18. Мачовете ще се играят в зала "Колодрума" в Пловдив, където нашите ще излязат срещу лидера в подреждането Иран, САЩ и Сърбия.
 
Германия пък остава на 14-о място в таблицата с 2 победи, 10 загуби и 8 точки. Този уикенд Бундестимът също ще бъде домакин на турнир в Лайпциг, но в Група 20, като ще спори със световния шампион Полша, Япония и Португалия.
 
 
Началото на първия гейм беше по-добро за българите, които поведоха с 2:0 след грешка на Бундестима и атака на Цветан Соколов. Последва равенство при 3:3 след две атаки на Симон Хирш. Играта продължи точка за точка до първото техническо прекъсване, което дойде при 8:7 за България след сервис в аут на опитния Маркус Бьоме. Разликата постепенно нарасна до 12:9 след атака в аут на Антон Бреме и отлична проява на мрежата на Цецо Соколов. Прекъсването, което поиска треньорът на Германия Андреа Джани, даде резултат и Бундестимът намали изоставането си до 14:13 след атака на Кристиян Фром и силен ас на Хирш и даже обърна до 16:14 след аут на Мартин Атанасов последван от контра през центъра и блокада на Бьоме. Последваха атака на Цецо Соколов и страхотен блок на Атанасов и 16:16. Равностойната игра между двата тима продължи до 21:21, след което германците поведоха с 23:21 след две мощни атаки на Фром. България, все пак, спаси два геймбола и изравни при 24:24 след две успешни атаки на Цецо Соколов. Борбата за всяка точка продължи, но в крайна сметка Германия измъкна гейма с 28:26 след атака на Рубен Шот и блокада на Антон Бреме.
 
И втората част тръгна равностойно до 3:3, след което Германия дръпна с 6:3 след три последователни контри на Кристиян Фром и Симон Хирш, което накара Силвано Пранди да вземе тайм-аут. Въпреки това, техническата пауза дойде при 8:4 за Бундестима. Разликата нарасна до 10:5 след отлична блокада на германския разпределител Ян Цимерман, а след това набъбна до 14:7 след ас на Цимерман. Второто техническо прекъсване пък дойде при 16:8 след контра блок-аут на Фром. Германия запази предимството си до 20:12 след грешка от сервис на влезлия като резерва за българския тим Радослав Парапунов, като междувременно Силвано Пранди пусна в игра и други играчи от резервната скамейка като Мартин Иванов и Владимир Станков. Все пак, Бундестимът спокойно затвори гейма в своя полза при 25:18 след поредна атака на Хирш.
 
 
Третия гейм също стартира равностойно до 3:3, след което германците поведоха с 6:3 след атака на Давид Зосенхаймер, който започна на мястото на Кристиян Фром, последвана от две контри на Симон Хирш. България веднага изравни при 6:6 след две отлични блокади на Мартин Атанасов и Красимир Георгиев. Техническата пауза пък дойде при минимална преднина за Бундестима - 8:7 след сервис в аут на Краси Георгиев. Равностойната игра продължи до 10:10, след което България дръпна с 12:10 след две атаки в аут на Антон Бреме и Давид Зосенхаймер. Играта продължи точка за точка до 16:14 за "лъвовете" след сервис в аут на Зосенхаймер. Грешка в атака на германците - 17:14 и тайм-аут за Андреа Джани. Въпреки това, последва страхотна българска блокада на Светослав Гоцев - 18:14 и второ прекъсване за Джани. Постепенно Германия успя да намали пасива си до 18:19 след атака на Рубен Шот и контра на резервата Ноа Бакспьоолер, а след това дори стигна до равенство при 21:21 след блокада на Маркус Бьоме. България, все пак, стигна до геймбол при 24:22 след две грешки на Бундестима, след което спечели гейма с 25:23 след сервис в аут на Зосенхаймер и намали изоставането си на 1:2.
 
Четвъртата част започна напълно равностойно до първото техническо прекъсване, което дойде при 8:7 за България след силна и успешна атака на Цецо Соколов. Разликата нарасна до 11:8 след ас на Мартин Атанасов и атака в аут на Симон Хирш. Независимо от прекъсването за Андреа Джани, преднината на "лъвовете" стана 13:9 след страхотен единичен блок на Краси Георгиев. България запазиха предимството си до 16:13 след атака в аут на Рубен Шот. Резултатът стана 18:14 след отлична контра на Цецо Соколов, а след това 20:15 след перфектна контра-пайп на Атанасов. "Трикольорите" продължиха да играят спокойно и спечелиха гейма с убедителното 25:19 след бомбена атака на Розалин Пенчев, с което вкара срещата в тайбрек
 
 
Петия решителен гейм тръгна по-добре за българите, които поведоха с 4:1 след страхотна блокада на Светослав Гоцев и атака в аут на Кристиян Фром. Разликата се запази до смяната на полетата, която дойде при 8:5 за "лъвовете" след фантастична атака-пайп на Розалин Пенчев. Преднината на България стана 10:6 след пореден отличен блок на Гоцев, което принуди Андреа Джани да вземе тайм-аут. Независимо от това, нови две блокади на Гоцев и 12:6. В крайна сметка България спечели тайбрека с 15:10 след блок-аут на Цецо Соколов, а с това и мача с 3:2.
 
Най-полезен за българския тим отново беше Цветан Соколов с 21 точки (1 блок, 1 ас и 56% ефективност в атака) за победата. Мартин Атанасов (2 блока, 1 ас и 57% ефективност в атака) и Розалин Пенчев (48% ефективност в атака) добавиха по 11 точки за успеха. Трябва да се отбележи и отличната игра на центровете Светослав Гоцев (3 блока и 67% ефективност в атака) и Красимир Георгиев (6 блока! и 50% ефективност в атака), които завършиха с 9 и 8 точки.
 
За германците Кристиян Фром реализира 19 точки (1 ас и 58% ефективност в атака). Симон Хирш се отчете с 15 точки (2 блока, 2 аса и 29% ефективност в атака), но и това не помогна за победа.

 

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки