Армен Назарян: Победите на Еди са в името на България

Като го гледам как тръгна, смятам, че може да надмине моите успехи, горд е двукратният олимпийски шампион

Армен Назарян: Победите на Еди са в името на България
Старши треньорът на националния ни отбор по борба в класическия стил и двукратен олимпийски шампион Армен Назарян сподели пред bTV, че успехите, които големият му син Едмонд постига, са в името на България.
 
17-годишният талант вече е двукратен европейски златен медалист при кадетите, а след месец ще опита да спечели световната титла, след като през 2018-а остана с бронз. Турнирът на планетата при 18-годишните ще се проведе в София от 29 юли до 4 август.
 
"Той доказа, че в Европа е номер 1. Като гледам как тръгна смятам, че може да надмине моите успехи. Аз тръгнах от 18 години. Той сега е при кадети, следват младежи и мъже. Доста е успял. За всеки родител е мечта синът му да тръгне по неговия път. Той има голямо сърце, воля, хъс и характер.
 
Винаги мисля, че времето ще ни стигне. Това е борбата. До последната секунда не може да се радваш, а като чуеш свирката на съдията. Той не се отказва. Дори когато губи, не се отказва да се бори. Това сигурно от мен идва, и аз съм имал такива срещи. Гордея се, че той прави всичко за себе си, печели за България и за семейството си. Дава всичко от себе си. Пожелавам му още и още успехи. Да мине при мъжете, да стане шампион и да се гордеем с него", сподели Армен Назарян.
 
Самият Едмонд пък признава, че майка му Инга, която първоначално не е била особено съгласна той да тръгва по стъпките на баща си, му вдъхва кураж преди всяко състезание. 
 
"Супер се чувствам, че успях за поредна година да спечеля европейската титла. Ще се стараем винаги да вдигнем българското знаме на всички състезания.
 
Дядо ми (б.р - по майчина линия, който е дългогодишен президент на федерацията по борба на Армения) винаги ми казва, че ми е талисман и трябва да е в залата, когато аз се боря, защото ми дава късмет и вярва най-много в мен. Той ми дава положителна енергия. Той ми показва от своя опит и като ставам шампион, ме награждава.
 
Майка ми от душа се гордее, че успях. Разбра, че от мен може да стане шампион. Тя не разбира от борба, но ми казва: "В последните моменти, ако губиш, помни, че ти казвам да дадеш всичко от себе си", споделя големият син на Армен Назарян, чийто брат Гриша също може да тръгне по техните стъпки.

 

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки