Журналист за Мазурек: Беше един от най-добрите халфове в Гърция, завършен играч е

"Панатинайкос му предлагаше 180 хиляди евро на година", заяви Джони Йоргопулос

Журналист за Мазурек: Беше един от най-добрите халфове в Гърция, завършен играч е

Колегите от "Тема Спорт" потърсиха популярния гръцки журналист Джони Йоргопулос, за да сподели той своите впечатления от новия атакуващ халф на Левски - Франко Мазурек. Вчера аржентинецът дебютира за "сините" при загубата от РБ Брагантино с 0:1.

"Мазурек беше един от най-добрите офанзивни халфове в гръцката Супер лига. Техническите му умения са на суперниво. Затова се досещате, че е много добър с топка в крака. Има добро първо докосване до топката, не е проблем с овладяване да се освободи от съперник. Може да пробива, може и да подава дълги пасове - има добър поглед върху терена, както и усет точно в кой момент да потърси пас към нападател. Завършен футболист е".

"Като минуси можем да отчетем физиката му - лекичък и нисичък е, затова и мачове със здрави единоборства не са по вкуса му. Не е толкова динамичен играч, но за сметка на това е много техничен".

"Хвана окото на Панатинайкос и Атромитос, които искаха да го привлекат, но той предпочете Левски. В Панетоликос получаваше по 120 хиляди евро на година. Офертата на Панатинайкос беше за 180 хиляди евро на сезон, а доколкото ми е известно, предложението на Левски е било за 220 хиляди евро", заяви Йоргопулос.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки