ИЗВЪНРЕДНО: Неймар подписва петгодишен договор с Барса

Бразилецът се съгласи да намали искането си за заплата

ИЗВЪНРЕДНО: Неймар подписва петгодишен договор с Барса
Неймар е още една крачка по-близо до Барселона. Според вестник "Спорт", бразилецът е имал среща лично с президента на каталунците Хоспе Мария Бартомеу, на която веднага е приел предложението да се завърне на "Камп Ноу". 
 
Изданието твърди, че южноамериканецът е дал устно съгласие за 5-годишен договор. Той се съгласил и на огромно намаление на заплатата, която взима в момента в Пари Сен Жермен, само за да напусне "Парк де Пренс". 
 
В момента Неймар получава по 36.8 млн. евро на сезон от парижкия гранд, което прави по 3 млн. евро на месец или 100 хил. евро на ден. Но ако се стигне до преминаването му в Барселона, максималният размер на възнаграждението му ще е 24 млн. евро годишно, което е един и половина пъти по-малко от сумата в Париж. 
 
Горе-долу такава беше заплатата му и при предишния му престой в клуба. Той обаче реши да поеме в посока "Парк де Пренс" през 2017 г., а за него клубът получи 222 млн. евро. Само че тези две години бяха кошмарни за Неймар и той иска да се махне и да се върне в клуба, в който досега е бил най-щастлив в кариерата си. 
 
Другото условие, което футболистът е трябвало да изпълни, за да се стигне до повторен негов трансфер при каталунците, е да се откаже от съдебното дело срещу клуба. То е за бонус от 26 млн. евро, който не му беше изплатен при трансфера в ПСЖ. Той беше за лоялност към Барса и затова ръководството го оттегли, а битката се пренесе в съда. 
 
Според вестник "Спорт", Неймар изобщо не е поставял условия, а просто е искал да се завърне сред приятелите си в съблекалнята на Барселона. Той е бил наясно, че откупуването му от Пари Сен Жермен ще струва твърде скъпо на бившия му клуб и затова се навил на предложените от Бартомеу параграфи и изявил готовност да направи всичко необходимо, само и само да не играе повече във Франция.

 

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

Реал Мадрид представя Мбапе през август?

Церемонията може да се отложи заради Евро 2024 и Олимпиадата

УЕФА говори за сигурността на Евро 2024

Ето какви мерки са взели от централата

Гуардиола е взел решение за бъдещето си

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки