ИЗВЪНРЕДНО: Белгийски нападател в плановете на Левски

Чандъров и Димитров все още са опция за „сините”

ИЗВЪНРЕДНО: Белгийски нападател в плановете на Левски
Левски проявява интерес към белгийския нападател Жулиен Нгой, твърдят медиите в родината му.
 
21-годишният белгийски талант е собственост на английския Стоук Сити, но от клуба го пращат под наем всеки сезон. Сега отново предстои неговото преотстъпване с опция за закупуване, а една от възможностите е именно Левски. Нгой е считан за голяма надежда на Белгия.
 
Той е роден на 2 ноември 1997 година, висок е 185 сантиметра. В родината си е минал през школите на Андерлехт и Брюж. От 2013-а е в английския тим, като прекарва три години в академията. След това изиграва няколко мача за първия състав - през сезон 2016/17 записва 5 срещи във Висшата лига. След това е преотстъпен в Уолсол.
 
През миналия сезон бившият младежки национал на Белгия играе в швейцарския Грасхопър и вкарва 5 гола в 22 мача. Интересът към него обаче не е малък. Нгой е силно желан от японския Висел Кобе, в който играе испанската легенда Андрес Иниеста.
 
Босът на столичния Септември София Румен Чандъров пък заяви, че все още може халфът Асен Чандъров и крилото Здравко Димитров да преминат в Левски. В момента младежките национали се готвят с изпадналия от елита тим.
 
"Офертите към Асен Чандъров и Здравко Димитров, отправени от Левски, още са актуални", каза Чандъров пред Дарик радио.
 
"Ще изчакаме Левски да направи трансферите на исканите чужденци. След това ако сините още ги искат, сме готови да ги изслушаме. Специално за Здравко има оферта и от чужбина, но ще попитаме и самия футболист къде иска да играе. Ако предпочете Левски, ще се договорим със сините за по-малко пари", заяви бизнесменът.
 
На старта на подготовката Петър Хубчев заяви, че Левски има 8 национали на България - при мъжете, младежите и юношите, като се надява бройката им да нарасне на 10-11.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки