Сензациите в пресата: Освободен от ЦСКА разкрива тайни на Осиек

Миланов готов за следващата контрола на Левски; Колумбийско дуо пред подпис с Витоша Бистрица

Сензациите в пресата: Освободен от ЦСКА разкрива тайни на Осиек

Най-интересните теми от българската преса днес, 27 юни:

 

"Меридиан мач": Освободен от ЦСКА разкрива тайни на Осиек

 

Доскорошният вратар на ЦСКА Данте Стипица говори в Хърватия за качествата на "червените", които са евентуален съперник на Осиек във втория кръг на Лига Европа. Той призна, че не би се върнал на "Армията", но няма лоши чувства към никой в клуба.

"Не бих се върнал в ЦСКА, защото нещата не станаха така, както се бяхме разбрали. Но накрая се разбрахме човешки с боса и останалите хора от клуба. Оставаме в отлични отношения", разказа Стипица пред "Спортске новости. 

„ЦСКА има добри играчи. Особено са силни и атрактивни крилата и нападателите. За разлика от другите силни клубове имат и много български играчи. Али Соу е мощен централен нападател, бразилското крило Енрике Рафаел и ганаецът Едвин Джеси са атрактивни. От българите бих отличил национала Николай Бодуров. Играят организирано и са неудобен съперник. Миналата година стигнахме до третия кръг в Лига Европа с ФК Копенхаген, като на мача в Дания имаше много спорни и странни съдийски решения. В ЦСКА има нов спортен директор - италианецът Джарета, и могат да бъдат много опасни. Много е трудно да се прогнозира такъв мач. Осиек има своите сериозни шансове и ще станат хубави двубои. В ЦСКА вече не е Любослав Пенев, а отбора се води от помощниците му, като ментор им е Люпко Петрович", каза хърватинът.

 

„Тема спорт”: Миланов готов за следващата контрола на Левски

 

Капитанът на Левски Живко Миланов и младокът Атанас Кабов ще бъдат на линия за следващата контрола на тима в Австрия. Тя ще е на 1 юли, понеделник, срещу Тюркгюджю-Атаспор от Мюнхен. Двамата пострадаха в спаринга с бразилския РБ Брагантино (0:1) и пропуснаха този срещу Зенит (0:1) във вторник. Треньорът на руския шампион Сергей Семак заяви за двубоя, който бе спечелен от тима му с дузпа:

"Горещото време затрудни и двата отбора. В началото на сезона ще има такива мачове и трябва да свикваме. Не съм доволен от последните 30 минути, но това също е свързано с жегата. Левски несъмнено е по-силен отбор от предишния ни съперник (б.р. - Вакер Инсбрук, който бе победен с 6:1). През второто полувреме играхме с трима централни защитници, защото може и в някои официални мачове да действаме с тази схема."

Вчера сините имаха възстановяване, след което треньорът Петър Хубчев даде почивка на тима си. Днес Левски ще има две занимания. До края на лагера в Австрия столичани ще изиграят още 2 контроли. Освен Сабаил на 2 юли те ще срещнат швейцарския шампион Йънг Бойс. На следващия ден отборът се прибира в София, където ще се готви за сблъсъците от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Ружомберок. Първата среща е на 11 юли от 19:00 часа в Словакия.

 

„Меридиан мач”: Колумбийско дуо пред подпис с Витоша Бистрица

 

Двама колумбийци са на път да подсилят за новия сезон Витоша Бистрица. „Бистришките тигри" са на финалната права в преговорите за 25-годишния Карлос Риаскос. Основната позиция на бившия играч на Атлетико Хуила е десен бек, но също така може да играе като дясно крило или отляво на отбраната. Пробен период във Витоша кара 25-годишният Кристиан Андрес Паломеке. Той е еднакво добър по двете крила и има във визитката си 20 мача и 2 гола за различните младежки формации на южноамериканската страна. Паломеке, който е играл в Алианса Петролера, Онсе Калдас, Ла Екуидад и аржентинския Колон, е носител на младежката Копа Америка през 2013 г., където е съотборник на настоящите звезди на южноамериканския футбол Хуан Кинтеро и Мигел Борха.

Междувременно Витоша освободи и Радко Мутафчийски. Преди това от тима бяха освободени Иван Вълчанов, Петко Цанков, Юлиян Попев, Стефан Христов, Ивайло Лазаров и Наско Милев.

 

 

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 0:0

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки