Тайбе Юсеин и Мими Христова на полуфинали в Минск

Миглена Селишка загуби от украинка

Тайбе Юсеин и Мими Христова на полуфинали в Минск
Мими Христова (до 57 кг) и Тайбе Юсеин (до 62 кг) ще се борят за място на финалите в категориите си на турнира по борба на Европейските игри в Минск. Двете българки спечелиха битките си от ¼-финалите и продължават напред в надпреварата.
 
За съжаление третата ни представителка - Миглена Селишка (до 50 кг) загуби драматично с 1:2 точки от украинката Оксана Ливач и сега ще се надява тя да се класира за финала и да я издърпа в битката за бронза.
 
В категория до 57 кг обаче Мими Христова бе повече от убедителна срещу азерката Альона Колесник и я победи, без да й даде точка – 6:0. Така на полуфиналите Мими ще спори с Бедиха Гун от Търция за влизане на финала.
 
Малко след това Тайбе Юсеин също спечели двубоя си и върви уверено към финала. Тайбе също не даде точка на съперничката си - шведката Йохана Мадсон и намери място в топ 4 на категорията си. За място на финала Юсеин ще спори с украинката Юлия Ткач. 
 
Христова ще излезе на тепиха за полуфиналната си среща днес в 18:10 часа, а Тайбе ще се бори 10 мин. по-късно.
 
Както се знае София Георгиева пък ще се бори за бронзов медал в Минск, след като надви с 2:1 технически точки румънката Александра Ангел в репешажите. Схватката за отличието ще бъде проведена днес от 20:00 часа българско време.
 
Мария Оряшкова (до 76 кг) пък окончателно отпадна от турнира по борба, след като украинката Ала Белинска, която я победи с 0:10 в елиминациите, отпадна на ¼-финала. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки