Сензациите в пресата: Американци искат играч на Ботев Пловдив

Лукас става ненужен в Арда, бразилци благодарят на ЦСКА за продажбата на Мауридес

Сензациите в пресата: Американци искат играч на Ботев Пловдив

Сензациите в родната преса на 28 юни, петък, 2019 година:

Тема Спорт: Американци пожелали Кристиан Димитров

Ботев Пловдив е получил сериозна оферта за един от своите футболисти. Амери­кански отбор е предложил 700 000 долара за правата на Кристиан Димитров. Националът направи се­риозно развитие през изми­налото първенство и се пре­върна в един от най-конвер­тируемите играчи на Бо­тев.

ЦСКА и Левски напираха сериозно за него, но засега трансфер няма. Офертата отвъд океана обаче също едва ли ще бъде приета, тъй като футболистът ис­кал да играе в европейски отбор.

Положението с Тодор Неделев било същото. И той е желан от Левски и ЦСКА, но на няколко пъти заяви, че иска да си остане в Ботев или да продължи в чужбина.

Тема Спорт: Белчев пред раздяла с Лукас

След направената силна селекция Арда може да се раздели с бразилеца Лукас Вилиан. Офанзивният халф пристигна в тима през зимата и през пролетта участва в 13 шампионатни мача, в които така и не се разписа. Оставането на 24-годишния Лукас и за новия сезон въобще не е сигурно.

Най-вероятно договор с кърджалийци ще подпише италианското крило Самуеле Кареча. Юношата на Милан изкара пробен период и хвана окото на треньора Стамен Белчев.

Той се прибра за кратко в Италия, но трябва да е на линия за днешната проверка със Славия. Тя е от 11:00 часа. С нея ще завърши лагерът на тима в Банско и Разлог. Официалното представяне на Арда за новия сезон ще бъде на 6 юли в спаринг срещу втородивизионния Ботев Гълъбово. Мачът ще е в Кърджали.

Вчера пък се появиха информации, че скоро към отбора може да се присъедини и португалски играч. От клуба обаче запазиха мълчание по въпроса.

Меридиан мач: Бразилци благодарят на ЦСКА за Мауридес

От бразилския Интер се похвалиха, че са прибрали сериоз­на сума от бившия си футболист Мауридес. Известно е, че централният напада­тел бе продаден през миналата зима от ЦСКА на китай­ския Чангчун Ятай. „Червените" купиха бразилския таран само 7 месеца по-рано от португалския Беленезнес, но Интер също се е обла­жил като клубът, кой­то е формирал фут­болиста като юноша. Така 5% от сумата според правилата на ФИФА отива за род­ния клуб. От Интер разкриха, че за отдаването под наем Валдивиа на Ал Итихад от Саудитска Арабия и от продаж­бата на Мауридес в Китай са спечелили общо 6 милиона бра­зилски реала, което се равнява на близо 2 700 000 лева. Лъвс­кият пай идва от ара­бите, но бразилците са благодарни на ЦСКА за продажба­та, тъй като са взели около 200 000 лева заради бившия си футболист.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки