Аржентина излиза срещу Бразилия (ВИДЕО)

"Гаучосите" победиха с 2:0 Венецуела

Аржентина излиза срещу Бразилия (ВИДЕО)

 Аржентина е вторият полуфиналист на Копа Америка. "Гаучосите" победиха с 2:0 Венецуела след голове на Лаутаро Мартинес с пета в 10-ата минута и резервата Джовани Ло Селсо в 75-ата. В спор за място на финала отборът на Лионел Скалони ще се изправи срещу домакина Бразилия, който елиминира Парагвай след дузпи. 

 
За "гаучосите" това бе първи мач на "Маракана" от загубения финал срещу Германия на Мондиал 2014. Те можеха да поведат още в 3-ата минута, когато Агуеро шутира от малък ъгъл, но Вилкер Фаринес изби в корнер. Аржентинците изпълниха няколко ъглови удара в началото и при един от тях Херман Пецейя остана напълно непокрит, но се изненада и не овладя топката.
 
Логичното се случи в 10-ата минута след поредния корнер. Лошо избитата топка попадна на крака на Агуеро, той стреля по диагонала, а Лаутаро Мартинес технично отклони с пета и направи безпомощен стража на Венецуела. 
 
След гола играта доста се изнерви и реферът Вилмар Ролдан набързо вдигна три жълти картона. Той прибегна и до намесата на ВАР след удар на Меси, блокиран от защитник на Венецуела. По слушалката обаче съдията получи информация, че не е имало игра с ръка. Венецуелците също поискаха дузпа след пробив на Мачис и контакт с Хуан Фойт, но арбитърът даде сигнал играта да продължи.
 
В 30-ата минута пред Янхел Ерера се откри шанс да стреля от удобна позиция, но той се забави и Николас Отаменди предотврати опасността. В 36-ата Агуеро извърши грубо нарушение срещу Чансельор, но се размина без официално предупреждение.
 
В края на полувремето напрежението отново се покачи, но не заради някакви интересни ситуации пред някоя от вратите, а защото футболистите продължиха да са прекалено агресивни и Ролдан показа картони и на Акуня и Рондон. 
 
Аржентина започна на високи обороти и втората част, а Лаутаро Мартинес нацели гредата след хубав пас на Паредес. В 56-ата минута Дудамел смени Луис Маго с Йеферсон Сотелдо и това направи играта на Венецуела по-офанзивна. Аржентинците пък тактически се прибраха в половината си и изчакваха възможност за решителна контраатака. С тази идея Лионел Скалони извади голмайстора Мартинес и пусна Ди Мария.
 
В 64-та минута Фойт повали футболист на Венецуела в наказателното поле и реферът отново прибегна до ВАР, но въпреки това не посочи бялата точка. "Гаучосите" все повече изпускаха инициативата и в 70-ата минута Армани се озова сам срещу Франко Армани, но той не загуби самообладание и спаси.
 
Четвърт час преди края груба грешка на Вилкер Фаринес доближи Аржентина до полуфинала. Венецуелският вратар изпусна топката след шут на Агуеро, а влезлият малко по-рано в игра Ло Селсо притича и я довкара в мрежата.
 
В оставащите минути за "албиселесте" стана по-лесно, макар че Армани трябваше да се намесва още веднъж, след като Рондон отправи удар с глава. Ди Мария пък не се възползва от добро подаване на Меси в наказателното поле.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки