ШОК! Изпусната дузпа на Суарес изхвърли Уругвай от Копа Америка, Перу ликува!

"Урусите" с греда и три отменени гола преди рулетката на наказателните удари да ги елиминира

ШОК! Изпусната дузпа на Суарес изхвърли Уругвай от Копа Америка, Перу ликува!

Перу е последният полуфиналист в Копа Америка 2019! Момчетата на Рикардо Гарека изиграха отлично тактически срещата срещу фаворитите тази вечер и добрата им игра в защита и късмет на няколко пъти го доведе до изпълнения на дузпи, в които звездата на Уругвай Луис Суарес допусна единственият и фатален пропуск.

Срещата започна динамично и Уругвай редуваше атака след атака. В 14-та минута Луис Суарес разтресе гредата на вратата на Перу. 

След мощното начало на уругвайците Перу стигна до два ъглови удара, но без да се стигне до нищо опасно. В 25-та минута Кавани пропусна отлична възможност, след като до него стигна избита топка от удар на Суарес. 

В 28-та минута се стигна и до отмяна на попадение на Араскаета, след като беше вдигната засада на Нандес секунди преди това. 

Втората част започна с положение пред перуанската врата, като Галесе спаси удар от дистанция на Валверде, а след точно час игра Кавани успя да се разпише, но попадението отново беше отменено заради засада след намеса на ВАР. Упражнението се повтори в 72-та минута, когато Суарес вкара след центриране на Касарес, но отново засада отне гола на сините. 

До края на редовното време Уругвай не спираше да атакува, но с всички сили в защита Перу успя да докара нещата до дузпи. Там първи зад топката застана Луис Суарес, но звездата на отбора пропусна. Гереро изведе Перу напред, а Кавани успя да вкара първа дузпа за Уругвай. До края на изпълненията всички футболисти бяха безгрешни, като Едисон Флорес отбеляза петата решаваща дузпа за Перу, с която ги прати на полуфинал срещу Чили.

Другата двойка преди финала е супердербито Бразилия - Аржентина. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки