Каляри реши: Десподов остава!

Българинът ще получи последен шанс да се докаже това лято

Каляри реши: Десподов остава!

Футболист №1 на България за 2018 г. Кирил Десподов остава в Каляри. Това е решило спортно-техническото ръководство след заседание в разгара на летния трансферен прозорец, съобщават италианските медии.

Бившият играч на Литекс и ЦСКА дойде на остров Сардиния през зимата с рекорден трансфер, но животът му в Серия в началните месеци беше изключително труден. Той не успя да се пребори за титулярно място, не отбеляза и гол, като се появяваше рядко в игра.

Десподов изкара цялата зимна подготовка с ЦСКА, но сардинците останаха изненадани от физическата му форма, което доведе и до няколко травми. В крайна сметка българинът ще получи последен шанс да се докаже това лято.

Миналия месец се появиха информации, че нискоразредни турски тимове, предимно от второто ниво на местния футбол, са готови да го ангажират и дори са пратили оферти. В Каляри обаче са решили да го задържат и заради почти сигурната раздяла с голямата звезда Николо Барела.

Той е на път към Рома, а освен него се очаква да напусне и ветеранът Валтер Бирса, така че конкуренцията за място в атаката за българина се разчиства и той ще получи възможността да докаже, че парите за него не са хвърлени на вятъра.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки