Мартин Минчев: Ще постигна мечтите си

"Желая трансфер в чужбина, но не и на всяка цена"

Мартин Минчев: Ще постигна мечтите си

През миналия сезон крило­то на Черно море Мартин Минчев направи фурор. Неслучайно 18-годишния фут­болист бе повикан и в нацио­налния тим, за който вече записа 3 мача. За варненци той бе на терена в 27 шампионатни двубоя, в които вкара 2 гола и направи 5 асистенции. Младокът даде ин­тервю за сайта на клуба.

Марто, готов ли е Черно море за новия сезон?
- Направихме добра подго­товка. Лагерът в Банско мина доста бързо предвид сгъстена­та програма от тренировки и контроли. Заниманията бяха тежки, но вече се чувстваме по-свежи и се надявам скоро да сме готови на 100 процента за първия мач. Всички футболи­сти се готвиха здраво и бяхме пълноценни в тренировъчния процес. Това ще допринесе и за представянето ни през сезона.

Как ще коментираш включ­ването на новите футболи­сти, които бяха привлечени през лятото?

- Новите момчета в отбора бързо се адаптираха. Мога да кажа, че са добри футболисти и не е случайно, че идват в Черно море. Исмаил Иса ми на­прави много добро впечатле­ние, той най-бързо се приобщи към колектива. С него се запоз­нахме в националния отбор, ка­то още тогава разбрах, че е добър човек. Излишно е да ко­ментирам качествата му.

След като вече направи дебют за националния отбор, мислиш ли за трансфер в чуж­бина?

- Ако трябва да съм честен, много се изненадах от първата повиквателна за националния отбор. Зарадвах се и не можех да повярвам, че е истина. Това е уникално чувство, още повече за играч на моите години. Това допълнително ме мотивира да работя. След двете повиква­телни за представителния тим на България съм още по-амбициран да тренирам, за да съм готов един ден да играя в чуж­бина. Сега целта ми е да се раз­вивам. С максимално раздаване в тренировъчния процес и сре­щите от шампионата смятам, че мога да го постигна. Това е пътят, който следвам. Мечтая да се утвърдя в националния отбор и с голове да прославя Черно море и България.

Желая трансфер в чужбина, но не и на всяка цена. В момен­та е важно да вдигам нивото, защото знам, че леко отпуска­не ще доведе до крачки назад в развитието ми. Разбира се, ка­то всеки футболист мечтата ми е да играя голям футбол в силно първенство, каквото на­пример е в Германия. Бих се радвал, ако един ден имам въ­зможност да съм в Бундеслигата. Знам обаче, че мечтата ми може да се сбъдне само ако тренирам здраво. Мисля, че в Черно море имам всички пред­поставки да го правя. С добър треньор и покрай добрите футболисти, каквито опреде­лено имаме във Варна, мога са­мо да се усъвършенствам. Ако получа конкретно предложение от отбор в чужбина, ще е добре дошло, но в момента това не е най-важното за мен. Имам какво още да уча и ми е необходим повече опит, за да постигна мечтите си. Знам, че да се играе в чужбина е много трудно. Конкуренцията е огромна, но съм амбициран да се докажа.

Искам да благодаря на фено­вете на Черно море за подкре­пата към отбора, която не­прекъснато демонстрират. Без тях няма как да постигаме успехи.

ЕУФОРИЯ НА "ТИЧА": Мощен Черно море преби Левски с 3:1 (ВИДЕО)

"Моряците" отново са втори

Допълнителни мерки за сигурност на "Тича" за Левски

От Черно море обявиха важна информация

Три дни почивка за футболистите на Черно море

Играчите получиха отлични новини от треньорския щаб

Илиан Илиев: Просто нямаме потенциала да станем шампиони

"Загубата е разочароваща", обяви той

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Илиан Илиев:  Дано трети път не се спънем в един и същи камък

Треньорът на Черно море говори след успеха над ЦСКА

Героят за Черно море Живко Атанасов: Винаги вкарвам значими голове

Той не показа липса на самочувствие след попадението си срещу ЦСКА

Илиев: Този път играхме повече с глава и по-малко със сърце (ВИДЕО)

Треньорът на Черно море бе много доволен от успеха над ЦСКА

Черно море на върха след 1:0 над ЦСКА (ВИДЕО)

Два червени картона на "Тича"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки