Пулишич класира САЩ за финала на КОНКАКАФ “Голд Къп”

"Янките" се наложиха с 3:1 над Ямайка

Пулишич класира САЩ за финала на КОНКАКАФ “Голд Къп”

Отборът на САЩ победи с 3:1 Ямайка и се класира за финала на турнира КОНКАКАФ “Голд Къп”, където ще срещне Мексико. Два гола за успеха на янките вкара звездата на Борусия (Дортмунд) Кристиян Пулишич, а едно попадение прибави Уестън Маккени.

Срещата се забави с час и 28 минути заради лошо време, като светкавици и страховити гръмотевици принудиха съдията Иван Сиснерос от Ел Салвадор и организаторите да искат забавяне на старта. Прекъсването дойде в 16-ата минута при резултат 1:0 за САЩ, като хората трябваше да чакат 90 минути.

Но принудителната пауза не попречи на американците да направят много добра среща и, както писа местен журналист в портала Yahoo, “повече от година феновете на отбора не се бяха усмихвали така широко. И напълно заслужено, защото хората на треньора Грег Берхалтер показаха наистина добра игра.

Още в 4-ата минута САЩ можеше да излезе напред в резултата с атака на Джоузи Алтидор, който свали топката след центриране на Джордан Морис към Пол Ариола. Но първото докосване на Ариола не беше добре и опасността за вратаря на ямайците Андре Блейк отмина.

Уестън Маккени откри резултата в 9-ата минута, след като беше изведен сам срещу вратаря от Джоузи Алтидор и от 4-5 метра нямаше как да сбърка. Атаката отново беше много добра и с няколко впечатляващи докосвания.

До края на първото полувреме американците пропуснаха още няколко добри атаки, докато ситуациите за Ямайка бяха твърде скромни. 7 минути след началото на второто полувреме Кристиан Пулишич вкара за 2:0, след като направи добавка на удар на Пол Ариола и избиване от вратаря на Ямайка Андре Блейк.

В 69-ата минута Леон Бейли проби от дясно по атаката на Ямайка и центрира, а снажният Шамар Никълсън с глава изпревари един бранител на САЩ и прати топката в мрежата. Крайното 3:1 оформи отново Пулишич три минути преди края, като този път беше най-съобразителен при добавка на далечен изстрел на капитана Майкъл Брадли.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки