СЕНЗАЦИЯ: Американка детронира Кербер във втория кръг на "Уимбълдън"

Германката ще загуби и много точки заради ранното си отпадане от турнира

СЕНЗАЦИЯ: Американка детронира Кербер във втория кръг на "Уимбълдън"

"Уимбълдън" ще има нова шампионка, след като Анджелик Кербер бе детронирана във втория кръг от Лорън Дейвис. Американката стигна с 2:6, 6:2, 6:1, като срещата между двете продължи близо два часа. 

 
Така германката ще загуби и много точки заради ранното си отпадане от турнира. Това бе втора среща между двете тенисистки в тура, както и първа победа за американката. Предишният им мач бе през 2011 година на US Open. 
 
Първият сет не предвещаваше изобщо такава развръзка. Дейвис на два пъти повеждаше с пробив, но и в двата случая имаше моментален рибрейк от нейната противничка. При 2:2 обаче Кербер навлезе в серия от четири поредни гейма, два от които след пробиви, и спечели сета на откриването. Във втория сет обаче двете си размениха по пробив в първите два гейма, а след това Дейвис проби за 2:1 и успя да го затвърди. В седмия гейм тя проби отново и след това си спечели подаването, за да прати мача в трети и решителен сет. В него американката отново бе по-добра и след пробиви в третия и петия гейм на практика предреши крайния изход на мача. Tя проби още веднъж и в седмия гейм, за да довърши германката. 
 
В третия кръг тя ще срещне Карла Суарес Наваро. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки