Плишкова и Халеп са осминафиналистки на Уимбълдън

Каролина Мухова също продължава напред, Азаренка отпадна

Плишкова и Халеп са осминафиналистки на Уимбълдън

Една от фаворитките Каролина Плишкова (Чехия) се класира за втора поредна година за четвъртия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Поставената под номер 3 Плишкова пласира 14 аса и надделя над 28-ата в схемата Су-Вей Сие (Тайван) с 6:3, 2:6, 6:4 за 106 минути.

Така чехкинята постигна осма поредна победа на трева, след като през миналия уикенд спечели титлата в Ийстбърн.

Плишкова взе първия сет със серия от три поредни гейма, но във втората част азиатката поведе с 4:1 и успя да изравни резултата. Чехкинята дръпна с ранен пробив и 3:1 в решителния трети сет и запази преднината си до края.

За място на четвъртфиналите тя ще се изправи срещу сънародничката си Каролина Мухова.

22-годишната дебютантка в основната схема на "Уимбълдън" елиминира в третия кръг поставената под номер 20 Анет Контавейт (Естония) със 7:6(7), 6:3. Мухова навакса ранен пасив от 0:2 гейма, а в последвалия тайбрек спечели драматично с 9:7 точки.

Във втората част тя реализира единствен брей за 5:3, след което затвори мача при собствен сервис, след като навакса изоставане от 15:40.

Румънката Симона Халеп също се класира за четвъртия кръг. Полуфиналистката от 2014 година и седма в схемата елиминира друга бивша номер 1 в света Виктория Азаренка (Беларус) с категоричното 6:3, 6:1 за малко повече от час.


Азаренка, двукратна полуфиналистка на "Уимбълдън" през 2011 и 2012 година, започна добре и поведе с 3:1, но до края румънката взе 11 от следващите 12 гейма, за да триумфира.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки