Атлетико скочи на Барса заради Гризман

Вижте какво пишат „дюшекчиите“

Атлетико скочи на Барса заради Гризман

Днешното признание на президента на Барселона, че клубът е стартирал преговори за привличането на Антоан Гризман, не се хареса на ръководството на Атлетико Мадрид.

От клуба излязоха с официално становище, в което твърдят, че са знаели за предварителни преговори между футболиста и каталунците.

Те признават, че представителят на шампионите - Оскар Грау, изпълнителен директор - е изразил готовност за активиране на откупната клауза от 120 млн. евро, но плащането да стане на по-късен етап.

От Атлетико обвиняват Барса и самия Гризман, че са проявили неуважение към феновете на Атлети.

Освен това “рохибланкос” призовават нападателя да се яви на първата тренировка на тима в неделя.

Ето и становището на Атлетико:

“На 14 май Гризман информира Мигел Анхел Хил, Диего Пабло Симеоне и Андреа Берта за решението си да напусне клуба в края на сезона. В следващите няколко дни след тази среща Атлетико стигна до информацията, че Барселона и играчът са постигнали споразумение още през март - по-точно в дните след реванша от сблъсъците ни с Ювентус в Шампионската лига - като двете страни са преговаряли и са уточнявали детайлите още от средата на февруари.

Във връзка с днешното изказване на президента Бартомеу искаме да уточним, че е истина това, че вчера, по желанието на каталунския клуб, се проведе среща между Михел Анхел Хил и изпълнителния директор на Барселона Оскар Грау. На нея г-н Грау изрази желание, след като откупната клауза беше паднала от 200 млн. евро на 120 млн. евро, клубът му да я плати, но на по-късен етап.

Разбира се, отговорът на Атлетико беше отрицателен, тъй като смятаме, че Барселона и футболистът проявиха неуважение към Атлетико и всички негови привърженици.

В тази връзка днес клубът поиска от самия играч, сестра му, агента му и неговия адвокат, като част от задълженията му като футболист на Атлетико, да се яви в неделя на базата за старта на предсезонната подготовка заедно с останалите си съотборници.

С тази декларация Атлетико иска да изрази ясното си неодобрение на поведението и на двете страни - особено на ФК Барселона - за това, че подтиква играч към това той да прекрати договора си с Атлетико в етап от сезона, в който тимът е ангажиран с участие в Шампионската лига, както и води борба с Барселона за титлата в първенството. Това е нещо, за което смятаме, че е в нарушение на правилата за това кога могат да се водят преговори. Това нанася огромни щети на клуба ни и милионите наши фенове."

Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки