Дузпи определиха последния четвъртфиналист на Купата на Африка

Тунис отстрани Гана

Дузпи определиха последния четвъртфиналист на Купата на Африка

 Отборът на Тунис е последният четвъртфиналист в турнира за Купата на африканските нации. Тази вечер “Картагенските орли” стигнаха до успеха над Гана след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата приключи при резултат 1:1, като Таха Кениси даде преднина на тунизийците в 73-ата минута, а автогол на Рами Бедуи възстанови равенството в 91-ата минута и прати мача в продължения. Там не паднаха повече голове и победителят трябваше да бъде определен след 11-метрови удари, като възпитаниците на Ален Жирес показаха по-здрави нерви и спечелиха с 5:4 точни изстрела.

 
През първото полувреме Гана бе отборът, който доминираше. В 16-ата минута изстрел на Нуху Касим с глава срещна гредата, а след това Андре Аю опита да довкара отблизо, но вратарят спаси.
 
След това в 40-ата минута мощен удар на Африе Акуа бе спасен от вратаря, а в 42-ата минута Андре Аю вкара красиво попадение с пета, но то не бе зачетено заради засада.
 
Тунис обаче се съвзе през втората част и започна все повече да притеснява своя съперник. В 70-ата минута се стигна до доста спорно положение. Уахиб Хазри върна за Таха Кениси, който отправи удар и топката се отклони от ръката на защитник, за да мине покрай вратата. Въпреки това съдията не отсъди дузпа за “Картагенските орли”.
 
Само минута по-късно след един корнер Кениси с глава нацели напречната греда. Нападателят обаче се реваншира в 73-ата минута, когато получи центриране по земя от Уажди Кечрида и засече топката във вратата за 1:0.
 
 
До края Гана потърси изравняването и не бе далеч от гола в 79-ата минута, когато за втори път гредата помогна на Тунис след далечен шут на Мубарак Уакасо.
 
Изравнителното попадение все пак падна в добавеното време на мача и то по доста куриозен начин. Тогава при едно балонно центриране в наказателното поле Рами Бедуи си отбеляза автогол за 1:1 и така прати срещата в продължения.
 
Там Гана имаше няколко одбри възможности да стигне до победен гол, но те бяха пропуснати от Андре Ядом, Джордан Аю и Овусу Куабена. Тунис също имаше един чудесен шанс след мощен изстрел на Хазри, който бе отразен виртуозно от вратаря.
 
При дузпите всички изпълнители на Тунис бяха безгрешни от бялата точка. Фаталният пропуск за Гана направи Кейлъб Екубан, който пропусна третата дузпа за своя тим и това бе достатъчно за тунизийците да стигнат до победата. на 1/4-финала "Картагенските орли" ще имат за съперник състава на Мадагаскар.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки