Букмейкърите: Ван Дайк е фаворит за Златната топка

Меси е втори, Роналдо далеч по-надолу

Букмейкърите: Ван Дайк е фаворит за Златната топка

 Защитникът на Ливърпул Вирджил ван Дайк е новият фаворит за спечелване на “Златната топка”. Това личи от променените коефициенти от страна на някои букмейкъри в последните дни, които оценяват шансовете на холандеца да вдигне престижното отличие на 1,90. В същото време коефициентът на Лионел Меси е 2,75, а трети в тази своеобразна класация е Мохамед Салах с коефициент 6,50.

Ван Дайк изигра страхотен сезон с екипа на Ливърпул и бе в основата на спечелването на трофея в Шампионската лига. Той направи и силни мачове в Премиър лийг, и макар тимът му да остана със сребърните медали, холандецът получи наградата за Най-добър играч в Англия. Ван Дайк се представи силно и с националния отбор на Холандия, с който игра финал в турнира Лига на нациите, но загуби от Португалия. Ако той спечели “Златната топка”, това ще е първи триумф за защитник от 2006 година насам, когато трофея вдигна Фабио Канаваро.

В същото време Лионел Меси вдигна титлата в Испания с Барселона и спечели “Златната обувка” за най-добър голмайстор в Европа за трета поредна година с 36 гола в Примера. Той стана и най-добър голмайстор в Шампионската лига. Меси обаче претърпя пореден провал с екипа на националния отбор на Аржентина и остана с бронза на Копа Америка.

Мохамед Салах пък стана голмайстор на Премиър лийг с 22 гола и бе основен двигател на успехите на Ливърпул през сезона. Той обаче също се провали с националния отбор на Египет на Купата на африканските нации.

По-надолу в подреждането на букмейкърите виждаме Кристиано Роналдо с коефициент 7 и стражът на Ливърпул Алисон, който бе обявен за Най-добър вратар в Премиър лийг, Шампионската лига и Копа Америка. Бразилецът е с коефициент 8 за спечелване на “Златната топка”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки