Наградиха медалистите от европейските първенства по борба

Биляна Дудова започна тренировки

Наградиха медалистите от европейските първенства по борба

Медалистите от Европейските първенства по борба за мъже и жени, кадети и кадетки бяха премирани от "Литекс Комерс", един от генералните спонсори на федерацията по борба.

На двата шампионата - в Румъния и Италия, българските състезатели спечелиха общо 10 отличия, от които 3 златни - Тайбе Юсеин и Биляна Дудова при дамите, както и на Едмонд Назарян при кадетите.

Сребро взеха Миглена Селишка, Евелина Николова и Кирил Милов при класиците, а Айк Мнацаканян се окичи с бронз.

При кадетите пълният комплекта от медали допълниха Диана Павлова и Георги Иванов със сребро в свободния стил, както и Мирослав Емилов с бронза при класиците.

Паричните премии медалистите получиха от Данаил Ганчев на церемония в офиса на компанията.

Призьорите бяха поздравени от почетния президент БФБорба Валентин Йорданов и от президента Христо Маринов, които им пожелаха още по-големи успехи и на световните първенства по-късно през годината. Двамата благодариха и на компанията, която финансово подпомага българската борба.

Заради награждаването националките при жените отложиха с два дни лагера си в "Спортпалас" край Варна.

Старши треньорът Петър Касабов съобщи, че трикратната европейска шампионка Биляна Дудова вече е започнала да тренира на облекчен режим. Преди около два месеца националката пострада при самонараняване в момент на афект.

Тайбе Юсеин пък каза, че загубата от една от сериозните й съпернички - украинката Юлия Ткач, на Европейските игри в Минск в края на юни, няма да повлияе на психологическата й подготовка за Световното първенство през септември, което е и първа квалификация за Олимпийските игри Токио 2020.

Класиците, водени от старши треньора Армен Назарян, пък дойдоха за награждаването от Белмекен, където са на лагер.

Същевременно двукратният европейски шампион за кадети Едмонд Назарян заяви, че сега голямата му цел е титлата от световното първенство в "Арена Армеец" в София, което започва от 29 юли. Гост на първенството ще бъде и президентът на Межуднародната федерация по борба Ненад Лалович, който е и член на МОК.

През миналата година Едмонд, син на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян, спечели бронз на световния шампионат, както и на младежките олимпийски игри.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки