Нигерия пречупи Южна Африка секунди преди края

"Суперорлите" се класираха за полуфиналите на Купата на африканските нации след победа с 2:1

Нигерия пречупи Южна Африка секунди преди края

Отборът на Нигерия е вторият участник на 1/2-финалите на Купата на африканските нации. Тази вечер "Суперорлите" спечелиха с 2:1 четвъртфиналния сблъсък с ЮАР и така си осигуриха място в следващата фаза. Самуел Чуквуезе откри резултата за нигерийците в 27-ата минута, но Бонгани Зунгу изравни за "Бафана Бафана" в 71-ата минута. В 89-ата минута обаче Уилям Троост-Еконг донесе победата на Нигерия.

През първата част Нигерия доминираше и логично стигна и до откриване на резултата. В 27-ата минута Чуквуезе получи пас в наказателното поле, първият му удар бе блокиран, но при добавката не сгреши за 1:0.

ЮАР пък трудно стигаше до вратата на съперника и не успя да отправи нито един точен удар през първите 45 минути.

В началото на второто полувреме "Суперорлите" бяха близо до втори гол. Изстрел на Еконг от фаул бе спасен от вратаря, а след това и гредата помогна на ЮАР да не се стигне до ново попъдение във вратата им.

В 71-ата минута обаче "Бафана Бафана" се добра до изравняване. При едно центриране от фаул топката бе продължена към Зунгу, който я засече във вратата за 1:1. Първоначално голът не бе зачетен заради засада, но впоследствие след намесата на ВАР се видя, че кълбото стига до Зунгу след рикошет в играч на Нигерия и така засада няма.

В самия край на мача обаче Нигерия стигна до победата. В 89-ата минута след центриране от корнер вратарят Ронуен Уилямс излезе неразчетено и позволи на кълбото да стигне до Троост-Еконг, който отблизо засече във вратата за крайното 2:1 и донесе успеха на своя тим.

Така Нигерия вече е на 1/2-финала и чака победителя от сблъсъка между Кот дИвоар и Алжир утре.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки