ИЗВЪНРЕДНО: Волейболисти опитали преврат срещу Пранди

Част от играчите скочили на Професора, търсели подкрепа от ръководството на федерацията

ИЗВЪНРЕДНО: Волейболисти опитали преврат срещу Пранди
Силвано Пранди е получил вот на доверия от ръководството на Българската федерация по волейбол. Още по време на Лигата на нациите срещу Професора се е надигнал тих бунт, пише "Тема спорт".
 
Сформирала се е група от волейболисти, които са останали недоволни от методологията на италианеца, начина му на ръководене на мачовете, както и виждането му за самата игра. 71-годишният специалист, който бе подкрепен от почти всички волейболисти преди старта на Лигата, впоследствие е загубил доверие у част от тях.
 
Стигнало се е дотам, че въпросната група е поискала среща с представители на Управителния съвет на централата. Те са настоявали Пранди да бъде освободен след края на комерсиалния турнир, за да може да бъде назначен български треньор, който да води "лъвовете" в олимпийската квалификация следващия месец.
 
Според тях наследникът на Пранди е щял да има достатъчно време, за да подготви състава за предстоящите срещи с Пуерто Рико, Египет и Бразилия. Мачовете ще се проведат от 9 до 11 август в зала "Конгресна" във Варна. Победителят в турнира ще спечели квота за Игрите в Токио догодина, а вторият отбор ще може да претендира за домакинство на последната квалификация, която ще се състои през януари.
 
В крайна смета обаче лично Данчо Лазаров се е застъпил за Силвано Пранди. Инженерът е бил категоричен, че италианецът има картбланш да води тима във Варна, както и на европейското първенство през септември. Едва след като минат тези два турнира, може да се коментира за евентуална смяна на Професора и България да има друг треньор за втората и последна квалификация през януари.
 
Лазаров дори заяви в понеделник, че няма да е фатално, ако "трикольорите" не се класират за Олимпийските игри в Токио догодина.

 

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

Страхотен Алекс Николов остави Лубе в битката за титлата в Италия (ВИДЕО)

Българинът бе избран за MVP

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки