Иван Петков: Важно е да чистим проблемите

Тръгнали сме на дълъг път с малки крачки, допълни селекционерът на волейболните националки

Иван Петков: Важно е да чистим проблемите
Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков ще обърне основно внимание на изчистването на проблемите и грешките в тима преди олимпийската квалификация в САЩ (2-4 август). „Лъвиците" ще направят две контроли с Азербайджан през уикенда. В тях ще бъдат изпробвани различни варианти.
 
Волейболистките вече тренират на пълни обороти. Те получиха кратък отдих след изтощителното участие в Лигата на нациите. Към тима се присъединиха опитните Елица Василева, Лора Китипова и Мария Каракашева.
 
„Обръщаме повече внимание на физическата подготовка - разказа селекционерът Иван Петков пред „България днес”. - Лора има леки болки, но не е нещо страшно. След проверките с Азербайджан ще отидем в Хърватия. Ще дам равен шанс за изява на повече състезателки. В контролите не гоним резултат. Срещите няма да са критерий. Искаме да видим докъде сме стигнали в техническо и тактическо естество. Важното е да чистим проблеми."
 
Иван Петков призна, че е наясно каква е причината за загубите в Лигата на нациите. България завърши на последното 16-о място и изпадна от надпреварата.
 
„Отборът все още няма този опит в големите мачове срещу класни съперници - обясни Петков. - Изпитвахме затруднения срещу тях. Ще трябва време, за да намерим нашия човек, който да завършва. Надявам се в лицето на Елица Василева да имаме стълб, който да помага в тежките моменти."
 
Иван Петков призна САЩ за фаворит в предстоящата олимпийска квалификация.
 
„Американките имат огромен потенциал - добави специалистът. - Ще дадем всичко от нас и ще се подготвим по най-добрия начин. Аржентина са хубав състав, а Казахстан се развива. Важно е да дадем желаното като емоция и настройка. Тръгнали сме на дълъг път с малки крачки. Важното е да бъдем обективни и здраво стъпили на земята."
 
Дори и да не се класираме от квалификацията в САЩ, България ще получи нов шанс за участие на олимпиадата в Токио. Това ще се случи на европейска квалификация през януари.

 

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

Страхотен Алекс Николов остави Лубе в битката за титлата в Италия (ВИДЕО)

Българинът бе избран за MVP

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки