Ето колко ще разпределят футболните клубове от телевизионните права

Отборите ще получат по 6,5 милиона лева за последните 2 години от договора, 40% от парите вече са преведени

Ето колко ще разпределят футболните клубове от телевизионните права

6,5 милиона лева ще си разпределят отборите от телевизионните и рекламни права за последните две години от договора, който всъщност е петгодишен и приключва през 2021 година, обяви представителят на Футбол Про Медия Атанас Караиванов.

Той призна, че като финансова рамка България е далече от големите страни, но е в пъти по-добре от парите за клубовете в Хърватия, Северна Македония и Сърбия.

"Отборите трябва да са доволни, че има стабилност. Ние не им правим проблеми за спонсорите по стадионите", каза още той.

"Футбол Про Медия започна своята работа след една криза в първенството през ноември 2012 година. Имахме договор за 1 година, после друг за 3. Преминахме през доста трудни моменти, но мисля, че създадохме стабилност в отношенията с БФС и клубовете. Има и сигурност в плащанията. Има и нещо, което през годините липсваше - това бе генералният спонсор на първенството. Моите собственици винаги са настоявали за по-сериозни критерии. Винаги е имало интерес, но никога не е бил достатъчен, за да се оформи на договор", каза още Караиванов.

"Ще работим с партньорите и Нова ТВ да създадем по-добра шапка на нашето първенство, на продукта. В много страни бетинг-компании са спонсори на шампионат. В Румъния например Бетано е спонсор и на първенството, и на Унивеситатя (Крайова)", казва от името на новия спонсор Ефбет Емил Коцев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки