Ботев Вр и Берое дават старт на efbet Лигата

Домакините няма с какво да ни изненадат, категоричен е спортният директор на заралии Валентин Грудев

Ботев Вр и Берое дават старт на efbet Лигата
Подготвителните лагери вече са в историята и сезонът в елита на българския футбол се подновява днес от 18,45 часа на стадион “Христо Ботев” във Враца. Там местния Ботев и Берое ще имат честта да изиграят първия мач от efbet Лигата, както ще се нарича вече Първа професионална лига, след като букмейкърът стана генерален спонсор.
 
Берое излиза като фаворит в двубоя, а сезонът е общо 53-и в историята на заралии в елита на футбола ни. През изминалата кампания Берое победи Ботев на два пъти – с 4:0 в Стара Загора и с 1:0 във Враца.
 
Спортният директор на старозагорци Валентин Грудев очаква тимът да запише победа на старта на новия сезон.
 
"Излизаме за пълния актив точки. Успехът обаче няма да дойде никак лесно, защото врачани са стойностен отбор. Амбицирани са да покажат добро лице пред собствената си публика, която по численост няма да е малка. Въпреки това съм убеден, че сме по-добрият от двата тима. Противникът трябва да се съобразява с нас, а не ние с него", коментира Грудев. 
 
"И двата състава се разузнахме достатъчно по време на подготовката. Така че няма с какво да се изненадаме. Врачани играят открит футбол. Едва ли ще се затворят и ще искат да зарадват феновете си с победа. И те като нас запазиха ядрото на отбора си. За тима ни е важно да започне с успех, който да ни даде самочувствие и да се яви предпоставка за добри наши изяви срещу Лудогорец в следващия кръг", отбеляза Грудев.
 
В същото време старши треньорът на Ботев Враца Сашо Ангелов заяви, че не очаква по-различен сблъсък с Берое от последния помежду им на стадион "Христо Ботев". В началото на декември миналата година заралии биха с 1:0 след гол на Мартин Камбуров.
 
"Мач като мач. Не очаквам да е нещо по-различно от предишния ни сблъсък със същия противник", коментира Ангелов.
 
Той си пожела късмет и припомни, че дори и да има проблеми - здравословни или кадрови, не е от хората, които се оплакват. Врачани обаче чакат с огромен интерес мача по две причини - в края на редовния сезон именно домакинството срещу Берое доведе до много дискусии, след които Ботев беше наказан сурово заради критиките си срещу съдията Георги Кабаков. Освен това футболист №1 на Враца за 2018 г. - Юлиан Ненов, може да дебютира за гостите именно срещу бившия си отбор.
 
Христо Златински бе уреден, но не така стоят нещата с Валери Божинов. Той все още не е подписал с врачани, като до последно ще изчаква опции за чужбина. Последното ново попълнение - Апостол Попов ще остане на пейката, тъй като е по-назад с подготовката.

 

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки