Арда дочака звездния си миг

Новакът в елита приема Ботев Пд

Арда дочака звездния си миг

 Няколко поколения фенове на Арда (Кърджали) ще видят сбъдната мечтата си техният любим отбор да мери сили с най-добрите в България. Днес тимът ще посрещне Ботев (Пловдив) в историческия си първи мач в efbet Лига и ще се постарае да ознаменува празника с победа. Гостите обаче имат сериозни амбиции за новия сезон, освен това запазиха основните си футболисти и също гледат към трите точки.

 
 
Наставникът на Арда Стамен Белчев ще разчита на състав, който няма много общо с този, спечелил промоция за елита. Някои от новите попълнения са добре познати, други са пълна загадка. Със сигурност двубоя тази вечер пропускат наказаните Веселин Марчев и Ахмед Осман. Дошкият от Септмеври (София) Дарко Глишич вече е здрав и ще започне на левия фланг на защитата. Ще е интересно да се види на какво е способен високият 195 см централен нападател Илиша Сам. Белгиецът ще бъде прдпочетен пред Ивайло Димитров и Радослав Василев, които ще стартират двубоя на пейката.
 
 
 
Новият старши треньор на Ботев Желко Петрович има кадрови проблеми с фланговите футболисти. Джонатан, Александър Тонев и Атанас Зехиров са контузени, а Антонио Вутов изтърпява наказние от миналия сезон. В негово отсъствие атаката на “канарчетата” ще води голмайсторът на малтийското първенство Тайлон. Тодор Неделев отново ще дърпа конците в средата на терена, а по крилата ще се разчита на Крис Добрев и Антон Карачанаков.
 
Любопитен факт е, че през 2011 година Арда и Ботев бяха заедно в Югоизточната “В” група. Тогава пловдивчани завършиха на първо място, а промоцията бе гарантирана с успех срещу тима от Кърджали с 2:1.
Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки