Ливърпул си връща Коутиньо при едно условие

Вижте какво е изискването на мърсисайдци към Барселона

Ливърпул си връща Коутиньо при едно условие
Ръководството на Ливърпул е информирало колегите си от Барселона за единствения вариант, при който са готови да водят преговори за покупката на плеймейкъра Филипе Коутиньо. Условието на мърсисайдци е каталунците драстично да смъкнат цената на бразилския национал.
 
Дните на най-скъпата покупка в историята на Барса изглеждат преброени след трансфера на Антоан Гризман. 27-годишният Коутиньо преди година и половина струваше 160 милиона евро на „блаугранас”, но така и не успя да се пребори с конкуренцията на Усман Дембеле при всичките проблеми с дисциплината, които показа младият французин.
 
За да станат нещата още по-лоши за Коутиньо, най-вероятно Гризман ще получи неговия №7. На този етап Барселона се надява да използва играча като разменна монета в преговорите с Пари Сен Жермен, които се водят с цел връщането на Неймар да Силва.
 
Според „Мундо Депортиво” Коутиньо не желае да преминава във френския тим, а иска да се завърне във Висшата лига, където показа най-силната игра през кариерата си. Ливърпул се очертава като единствената възможна дестинация за него, ала в момента привличането на футболист с характеристиките на бразилеца не е сред приоритетите на мениджъра Юрген Клоп.
 
Трите позиции в атаката на „червените” вече са заети от Садио Мане, Роберто Фирмино и Мохамед Салах, така че няма как Коутиньо да се надява на предишната си роля като ляво крило. Единственият начин да се върне отново в състава е чрез преместване в полузащитата, каквото опита и Барселона без успех. Клоп пък и там има достатъчно варианти в лицето на Джордан Хендерсън, Фабиньо, Джорджинио Вайналдум, Наби Кейта, Джеймс Милнър и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Въпреки това „червените” биха привлекли бившия си играч, стига Барселона да снижи драстично финансовите си претенции.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки