Побойниците от Братислава може да лежат в затвора 6 г.

Словашката прокуратура обвини седем от замесените

Побойниците от Братислава може да лежат в затвора 6 г.

Футболните хулигани, които предизвикаха мелето в Братислава, нападайки в гръб фенове на Левски на една от най-известните улици в града, може да лежат за дълго зад решетките. В крайна сметка словашката прокуратура обвини седем от замесените във вандализъм, нанасяне на телесни повреди и едро хулиганство.

Всички те са поляци и ще бъдат съдени по бързата процедура. А според словашките медии, те могат да лежат в затвора между три месеца и шест години. Според прокурорите обаче има редица утежняващи вината и обстоятелства, така че хулиганите може да се озоват за дълго зад решетките.

Иначе нападението беше организирано от фенове на полския Краковия и холандския Аякс. Един от холандците, който твърди, че е участвал в боя, обяви пред сайта hooligans.cz, че лично е наръгал с нож фен на Левски в мелето.

Тази информация обаче не се потвърждава от официалните власти, защото няма спрени българи в лечебните заведения в Братислава. И дори да е имало атака с хладно оръжие, най-вероятно се касае за лека порезна рана. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки