ТРАГЕДИЯ! Бивш футболист на Берое загина в пожар!

Мъжът бил самотник, от много време били изключени тока и водата му поради неплатени сметки

ТРАГЕДИЯ! Бивш футболист на Берое загина в пожар!

Бивш футболист на Берое изгоря при пожар, възникнал в апартамента му докато спял.

 
Сигналът за огнените пламъци от жилище на 10-я етаж в блок 18, намиращ се в старозагорския квартал "Казански“ е бил подаден към 04,20 часа в неделя. На място са пристигнали два специализирани автомобила, които са предприели незабавно гасене. Унищожени са два апартамента на 10 и 11 етаж, наводнен е още един на 9-я етаж. При разчистване на задимените стаи е намерен овъглен труп на мъж, който е спял там и най-вероятно се е задушил от дима, пише Монитор.
 
Обитатели на 15-етажната кооперация разказаха, че жилището е собственост на възрастния Георги Петров Матев, бивш играч на Берое. Мъжът бил самотник, честичко надигал чашката, от много време били изключени тока и водата му поради неплатени сметки. Малцина знаят фамилията му, повечето го познавали по първо име и прякор Рошавия. Хора от входа си припомнят, че напоследък при него честичко идвал друг, по-млад несретник на име Деян, който му прибирал пенсията и дядо Георги оставал само на сух хляб и вода.
 
Сигналът на телефон 112 е подала 18-годишната Антония Димитрова, която била на терасата на апартамент, намиращ се на последния етаж. Момичето веднага позвънило и хукнало по етажите да събужда спящите собственици.
 
Унищоженият апартамент над жилището на Матев е на младо семейство, което напоследък живеело в Англия. За пожара Иванка Атанасова, майката на младежа, научила от разпространени във Фейсбук снимки и веднага хукнала натам.
 
"Беше някакъв ад, дим, пламъци, не можем да стигнем до етажа, защото нямаше ток. Вътре всичко е унищожено, а само преди година децата правиха пълен ремонт…“, вайкаше се жената , изнасяйки обгорели отпадъци.Тя се чудеше защо изпаднали в неплатежоспособност възрастни хора не са обгрижвани от социалните служби, най-вероятно огънят е тръгнал от тлеещ фас или свещ, ползвана от ветерана за осветление.
 
Легендата на Берое и почетен гражданин на Стара Загора Петко Петков научи от журналисти за трагедията, сполетяла някогашния му съотборник. Според него Матев се развел преди години и рядко се срещал с приятели. Иначе някога бил един от най-добрите централни защитници на тима.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки