Сензациите в пресата: Ботев Пд взима хърватин за 400 000 евро

Пирин (Бл) разкарва бразилците, Ботев Пд изпуска трима от талантите си

Сензациите в пресата: Ботев Пд взима хърватин за 400 000 евро

Сензациите в родната преса на 16 юли, вторник, 2019 година:

24 часа: Ботев Пд взима хърватин за 400 000 евро

23-годишният офанзивен хърватски халф Марко Перван ще бъде привлечен в пловдивския Бо­тев. Той идва от албанския Скендербеу, където през есента на 2015 г. игра и бившият български национал Венци Христов.

Перван е оценяван на 400 000 евро. Има дей­стващ договор с настоящия си клуб за още 3 се­зона. Албанците наскоро бяха извадени от учас­тие в евротурнирите за 10 години от спортния ар­битражен съд заради уреждане на мачове.

Според запознати Ботев и Скендербеу са се разбрали, като „жълто-черните" ще получат пра­вата на играча, а албанците си запазват 30 % от бъдещ трансфер на хърватина, ритал преди това в родината си за РНК Сплит, Шибеник, Цибалия и Осиек.

„Нуждаем се от един или двама играчи", приз­на наставникът на Ботев Желко Петрович след 0:0 с Арда в Кърджали.

Меридиан мач: Пирин (Бл) разкарва бразилците

Пирин няма да има бра­зилски попълнения през но­вото първенство във Втора лига. Това стана ясно вчера. Още в неделя вечерта Иво Тренчев показа вратата на Матеус Касерото и Родриго Ман. Последният, който през

зимата не успя да си уреди трансфер в Добруджа, се оказа и с травма.

Все още обаче не е ясно какво ще бъде решението на Иво Тренчев да тримата французи, които също дой­доха на проби - Глори Антони, Била Ахмед, както и Миса Кейта.

Треньорът няма много вре­ме, защото повечето отбори от Втора лига вече започ­наха да картотекират със­тавите си за новото първен­ство.

Тема Спорт: Ботев Пловдив може да изпусне трима от талантите си


Ботев Пловдив може да из­пусне трима от талантите си. Става въпрос за Крис Доб­рев (18 г.), Станислав Шопов (17 г.) и Димитър Тонев (17 г.), пише plovdivnews.bg. Пър­вите двама са с изтичащи договори през лятото на 2020-а, а на Тонев все още не му е предлаган професиона­лен контракт. Наскоро се по­яви информация, че Крис ще получи нов 3-годишен дого­вор, но засега това не е факт.

Добрев е силно желан от Удинезе, а за другите двама се облизват родни елитни клубове. Спортният щаб на жълто-черните говори за на­лагане на юноши, но в също­то време им дава твърде малко игрово време, а това трудно би ги задържало в от­бора.

През тази седмица пък в Ботев се очаква поредният чужденец. Това е хърватски­ят атакуващ халф Марко Перван (23 г.). Ако всичко е наред, той може да бъде уре­ден още за мача с Дунав от втория кръг. Двубоят е в не­деля от 18:45 часа в Коматево.

Още двама играчи се очак­ва да подсилят тима на Желко Петрович за домакин­ството на драконите. След изтърпяно наказание в отбора ще се завърне Анто­нио Вутов. Мача с Арда в Кърджали пропусна и Алек­сандър Тонев, който лекува­ше контузия. Надеждата на канарчетата е, че той ще е готов за срещата с Дунав. След двубоя с новака Петро­вич отчете, че липсата на двамата се е усещала.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки