Сензациите в пресата: Топим сърби за расистките лозунги срещу Косово

Англичанин пред дебют за ЦСКА, „Лаута" готов за евротурнирите

Сензациите в пресата: Топим сърби за расистките лозунги срещу Косово

Най-интересните теми от българския печат днес, 17 юли:

 

"24 часа": Топим сърби за расистките лозунги срещу Косово

 

Сръбски запалянковци, които са проникнали в нашия сектор покрай връзките си с български, са скандирали расистки лозунги по време на мача ни с Косово на националния стадион. Заради това от УЕФА ни разследват, а дисциплинарното дело предстои да бъде гледано на 18 юли. От агитката на Косово пък били отнети 20 албански знамена, които е трябвало да бъдат развети. Предстоящото решение на УЕФА е от изключителна важност, тъй като може да доведе до наказание - мач без публика, а следващото ни домакинство е срещу Англия и това е може би единственият ни мач от евроквалификациите, който може да напълни националния стадион.

УЕФА вече наложи подобно наказание като закри мача Черна гора - Косово за публика заради обиди към англичаните. Домакините обаче останаха доволни, тъй като очакваха провокации от гостуващата агитка. Селекционерът Любиша Тумбакович, който е сърбин, отказа да води Черна гора в този мач, заради което беше освободен.

В сайта на УЕФА не се споменава за разследване след мача Чехия - България, за което разкри президентът на централата ни Борислав Михайлов след срещата на премиера Бойко Борисов с шефовете на водещите ни клубове преди старта на сезона в efbet Лига.

 

„Тема спорт”: Англичанин пред дебют за ЦСКА

 

Последното ново попълнение на ЦСКА Вив Соломон-Отабор най-вероятно ще попадне в групата за мача с Черно море в събота, 20 юли. Двубоят с варненци е от 18:45 часа на "Армията". 23-годишният англичанин пропусна първите три официални двубоя на ЦСКА, тъй като е назад с подготовката и имаше да наваксва. Срещу варненци обаче може да запише дебют като резерва. Десният бек Иван Турицов със сигурност ще пропусне и срещата с моряците. Той вече тренира, но му е необходимо още време, за да бъде напълно готов за игра. Най-вероятно младокът ще се завърне в групата на ЦСКА за гостуването на Славия на "Овча купел" от третия шампионатен кръг. Турицов получи травмата си в края на миналия сезон по време на дербито с Левски, спечелено от червените с 2:0. Както е известно, другият номинален десен бек Стойчо Атанасов отпадна от групата за реванша с Титоград снощи, тъй като е болен. Той обаче се очаква да е на линия за двубоя с моряците.

Твърде вероятно е до края на летния трансферен прозорец ЦСКА да привлече още едно ново попълнение. Червените държат под око няколко футболисти и в близките дни предстои да се вземе решение как да се действа. Цените на билетите за срещата с Черно море в събота няма да бъдат променяни и ще останат същите, както за мача с Етър - 6 лева за сектор Г, 8 лева за В и 12 за А.

 

„24 часа”: „Лаута" готов за евротурнирите

 

Стадион „Лаута" е почти готов за мачовете на Локо (Пд) в Лига Европа. Всички предписания на инспекторите от УЕФА, които на два пъти в рамките на два месеца посетиха спортния комплекс, се изпълняват по график. Ремонтирани са съблекалните и съдийската стая, разширена е залата за пресконференции. Монтирани са новите седалки с облегалки. Предстои разчертаване на паркингите за автомобили, които ще побират над 150 возила в района на спортния комплекс.

Локо ще узнае съперника си за втория квалификационен кръг в четвъртък. Тогава в Търнава е реваншът между Спартак и Радник (Биелина). Босненците биха у дома в първата среща с 2:0. Асистентът на треньора на пловдивчани Бруно Акрапович - Желемир Теркеш, ще бъде натоварен с мисията и в Словакия да разузнава бъдещия съперник.

 

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки