ГРОЗНАТА ИСТИНА ЛЪСНА! Стойчо Стоев и компания нямат аргументи за големи дела в Европа! (СНИМКИ)

Ференцварош направи за смях шампиона ни, уморените коне и Швиерчок дойдоха в повече

ГРОЗНАТА ИСТИНА ЛЪСНА! Стойчо Стоев и компания нямат аргументи за големи дела в Европа! (СНИМКИ)

И тази година Лудогорец няма да играе в групите на Шампионска лига, а както и през миналата кампания, отново унгарски тим застана на пътя на разградчани, този път в лицето на Ференцварош. Провалът и срамът, обаче са пълни....Отборът от Разград влезе в историята като първия български шампион, отпаднал още в първия предварителен кръг на турнира...

Гостите стигнаха до категоричен успех с 3:2, и така с общ резултат 5:3 продължават в следващата фаза на турнира. При това напълно закономерно и без никакво съмнение кой е по-добрият от двата отбора към момента...

Въпреки масивната селекция и амбициите за европробив, Лудогорец не показа, че има каквито и да било аргументи да го стори.

Още във 2-ата минута гостите можеха да стигнат до гол, след като при центриране от фаул Каратин бе оставен на далечната греда пред вратарското поле, но ударът му с глава мина над гредата.

Същият този Каратин обаче посече "орлите" четвърт час по-късно, когато при изпълнение на корнер игра добре с глава и прати топката в обратния ъгъл на Ренан за 1:0!

Секунди по-късно Марселиньо можеше да изравни, но ударът на бразилеца с български паспорт срещна страничната греда! 

Малко след това Лудогорец капитулира за втори път! Шкварка бе намерен при контраатака в наказателното поле, и макар да изглеждаше, че ъгълът е малък, успя да преодолее Ренан за 2:0!

Голеадата продължи минути по-късно, когато Георги Терзиев с глава намали на 1:2 при центриране от корнер и точен удар с глава!

Ключов се оказа моментът в 29-ата минута!

Лудогорец получи правото да изпълни дузпа, макар и повторенията да не убедиха, че такава има. Якуб Шверчок опита да вкара в стил Паненка от бялата точка, но вратарят на унгарците с върха на пръстите си успя да избие в корнер!

Така при резултат 2:1 за Ференцварош дойде почивката!

До голяма степен всичко приключи окончателно още преди да са изтекли 50 минути! При контраатака по левия фланг Токмак проби към наказателното поле, последва удар и рикошет в играч на "орлите", който прехвърли Ренан за 3:1!

От този момент насетне бе ясно, че Лудогорец е невъзможно да извърши чудото, макар че "орлите" успяха да върнат едно попадение след автогол на Хайстер двайсетина минути преди края на мача.

До края на срещата резервата Битон и Жоржиньо имаха някои интересни хрумвания с удари от дистанция, които обаче бяха спасени от вратаря на унгарския тим.

В 82-ата минута пък Козмин Моци получи директен червен картон за грубо влизане с бутоните напред.

В крайна сметка Лудогорец - Ференцварош 2:3, за "орлите" остава надеждата да направят нещо значимо в Лига Европа, където тимът на Стойчо Стоев ще продължи участието си.
---------------------------------------------------------------------------------
Лудогорец - Ференцварош 2:3

0:1 Каратин 17
0:2 Шкварка 21
1:2 Терзиев 24
1:3 Токмак 48
2:3 Хайстер 69-авт.

Лудогорец:
33. Ренан, 3. Недялков, 5. Терзиев, 10. Шверчок (46 - Кешеру), 13. Чибота, 17. Жоржиньо, 18. Дяков, 22. Икоко, 30. Моци, 44. Горалски, 84. Марселиньо
Резерви:
23. Илиев, 12. Анисе, 25. Баджи, 8. Битон, 28. Кешеру, 4. Сисиньо, 92. Лукоки

Ференцварош:
90. Дибуш, 7. Инхантенко (18. - Сигер), 8. Ловренчич, 8. Зубков, 14. Каратин, 25. Блажич, 26. Хайстер, 33. Двали, 50. Пришкин, 92. Шкварка, 93. Нгуен
Резерви:
99. Гроф, 21. Ботка, 17. Цивич, 5. Фримпонг, 10. Ландзафаме, 18. Сигер, 97. Варга
----------------------------------------------------------------------------------
90+3 - Край на мача в Разград, Лудогорец е аут от Шампионска лига след нова загуба от Ференцварош!

82 - Червен картон за Козмин Моци, който влезе грубо с бутоните напред!

75 -
Битон стреля от добра позиция, но отново вратарят на гостите спасява!

69 - ГОЛ! Лудогорец прави резултата 2:3! При центриране от фланга Хайстер си вкара автогол, засичайки я в собствената си врата на далечната греда!

55 -
Кешеру стреля добре по диагонал от наказателното поле, но вратарят на унгарците избива топката!

48 - ГОЛ ЗА ФЕРЕНЦВАРОШ! Унгарците организираха отлична контраатака, Токмак Нгуен навлезе отляво към наказателното поле и при удара му топката рикошира в играч на Лудогорец и прехвърли Ренан за 3:1!

47 -
Домакините можеха да стигнат до опасност за гол, но след изпълнение на корнер по земя Жоржиньо не успя да стреля точно от линията на наказателното поле.

46 -
Начало на втората част! Една промяна в състава на домакините - на мястото на изпусналия дузпата Якуб Шверчок се появява Клаудиу Кешеру.

45+3 -Край на първото полувреме!

43 -
Опит за финален щурм на разградчани в заключителните минути на първото полувреме!

35 -
По-спокойно е в последните 5 минути, след като преди това зрителите станаха свидетели на истински екшън!

29 - Якуб Шверчок пропусна дузпа! Полякът не се възползва от нарушение за домакините, след като от бялата точка опита в стил Паненка да вкара за 2:2, но вратарят на унгарците успя да реагира в последния момент и да избие в корнер!

27 -
Марселиньо отново бе близо до попадение от фаул, при идентично положение от фаул като предишното, но този път топката мина на сантиметри от вратата!

24 - ГОЛ! Този път разградчани ликуват, след като при центриране от корнер Георги Терзиев игра добре с глава пред вратарското поле и намали на 1:2!

22 - ГОЛ! Ференцварош нанася втори удар, след като Шкварка овладя топката в наказателното поле, и макар да бе встрани от вратата успя да преодолее Ренан за 2:0!

20 - Какъв шанс за Лудогорец! Марселиньо стреля перфектно от фаул, но топката срещна страничната греда!

17 - ГОЛ! Ференцварош открива резултата чрез Каратин, който се възползва от центриране от корнер и с глава в далечния ъгъл вкара за 1:0 за унгарците!

8 -
Постепенно Лудогорец успява да поеме контрола над топката, но за момента липсва положение пред вратата на унгарците.

2 - Опасно! Още във 2-ата минута гостите имаха добра възможност, след като Каратин бе оставен непокрит пред вратарското поле при центриране от фаул, но ударът му с глава мина над вратата!

1 -
Начало на сблъсъка на "Лудогорец арена"! Ясно е - разградчани се нуждаят от победа, ако искат да продължат в следващата фаза!

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки