Баскетболистите ни с първа загуба на европейското

Националите ни до 20 години отстъпиха на Чехия с четири точки разлика

Баскетболистите ни с първа загуба на европейското

 Националният отбор на България по баскетбол за мъже до 20 години допусна първа загуба на европейското първенство в дивизия "В" в португалския град Матосиньош.

В последния си мач от група "В" българите отстъпиха след продължение на Чехия с 89:93 (23:21, 20:26, 11:18, 25:14, 10:14) и така остават на второ място в класирането и на четвъртфиналите ще играят с победителя в група "А". Чехите са победител в група "В".

Двубоят между България и Чехия бе много интересен и качествен, въпреки високия залог за първо място в групата. В първите минути предимството бе на страната на българския отбор, който се оттегли на първата почивка с 2 точки аванс при 23:21.

Постепенно обаче чехите взеха инициативата и започнаха да трупат аванс, който достигна до 11 точки само 7 минути преди края на редовното време. Последва обаче много силна серия за българския тим, който дори поведе в резултата със 74:73 2:05 минути преди края след кош на Цветомир Чернокожев.

В оставащите 125 секунди двата чехите си върнаха аванса, но тройка в края на Борислав Младенов доведе двубоя до допълнителни 5 минути. В тях Чехия започна със серия от 5:0 точки и въпреки опитите на българския тим да обърне резултата, това така и не се случи.

Най-резултатен за България бе капитанът Чернокожев, който приключи с 33 точки и 12 борби. Още 19 точки добави Александър Матушев, а Младенов приключи с 9 точки. За Чехия Марек Уелш вкара 32 точки, докато 17 добави Мирослав Щафл.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки